GÜNDEM ÖZETİ / 11 Temmuz 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 11 Temmuz 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Başkanlık Divanı toplantısına katılacak.

- İtalya Senatosu'nda "Teröre Karşı Bir Strateji. Akdeniz Barışı, Diyalog ve İşbirliği" seminerine iştirak edecek olan Kahraman, daha sonra İtalya Senato Başkanı Pietro Grasso ve İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini ile ayrı ayrı görüşecek.

(Roma)

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu kabul edecek Yıldırım, partisinin Ankara İl Başkanlığındaki Siyaset Akademisi Eğitim Programı'na katılacak. Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'ndeki Merkez Yürütme Kurulu toplantısına da başkanlık edecek.

(Ankara/09.00/16.00/18.00/19.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. oturumu kapsamında düzenlenecek "Kültür Varlıklarının Korunması Konusunda Ülkemiz Mevzuatı 1970-1972 Sözleşmesinin Komşu Ülkelerle Karşılıklı Uygulanması" konulu panele ve sonrasında düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

(İstanbul/13.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Hazine, 2 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 4,35 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin ilk ihracı ile 10 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 5,30 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Srebrenitsa soykırımının 21. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma ve cenaze törenine iştirak edecek.

(Srebrenitsa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Gentiloni, daha sonra Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) Başkanı Riyad Hicab'la bir araya gelecek.

(Roma)

3- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali ödül töreni Avusturya Kültür Ofisi'nde gerçekleşecek.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)


SPOR

1- Futbolda 2016-2017 sezonu öncesi takımların transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar