Cuma hutbesinde "birlik mesajı"

- Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya'daki camilerde verilen hutbelerde, birlik ve beraberlik konusu işlendi

Google Haberlere Abone ol
Cuma hutbesinde "birlik mesajı"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya'daki camilerde verilen cuma hutbesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişiminden dolayı yaşanılan sıkıntılara karşı birlik olma mesajı verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Gün, milletçe kenetlenme ve geleceğimizi inşa etme günüdür" konulu cuma hutbesi, Gaziantep'te de camilerde okutuldu.

Gaziantep'te 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk cuma namazında camiler doldu taştı.
Protokol Camisini dolduran vatandaşlar ilk cuma namazını kıldı. Namaz öncesi vatandaşlar, birlik ve beraberlik için dua etti.

Cuma hutbesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişiminden dolayı yaşanılan sıkıntılara karşı birlik olma mesajı verildi.

Hutbede konuşan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, bu süreçte kendilerine şehitlik nasip olan vatandaşlara Allah'tan rahmet ve mağfiret, yakınlarına ve millete merhamet, yaralılara acil şifalar diledi. Yaman, şöyle konuştu:

"Aziz kardeşlerim, 15 Temmuz'da millet olarak tarihimizin en zor, uzun ve karanlık gecelerinden birini yaşadık. Milletimiz emanetine sonsuz sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biridir. Hamdolsun bu büyük nimet sayesinde ateş ruhuna yuvarlanmaktan ve karanlığa gömülmekten kurtulduk. Kardeşlerim, bu acı tecrübe bize hiçbir güç, Allah karşıtı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz. Bu hain saldırılarda itibarı zedelemeyi hedefleyenler, rezil olmaya mahkumdur. Allah'a sonsuz hamd olsun ki bu topraklar asırlardır Müslüman yurdudur."
Namaz sonrası vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek dağıtıldı.

- Kilis

Hacı Cümbüş Camisinde İl Müftüsü Mahmut Karatepe, verdiği hutbede, Al-i İmran suresindeki "Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin. Eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz" 139. ayete işaret edilerek, 15 Temmuz gecesi milletin tarihin en zor, en uzun ve karanlık gecelerinden birini yaşadığını belirtti.

Karetepe, bu süreçte Allah'ın millete kenetlenmeyi nasip ettiğini ve milletin vatanına sahip çıktığını dile getirdi.

Bu darbe girişiminin millet için acı bir tecrübe olduğunu kaydeden Karatepe, "Hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz! Bu hain saldırılar bize şunu öğretti: Şerefli milletimizi sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenler rezil ve zelil olmaya mahkumdur! Kim mazlumun, mağdurun, muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk'ın kudret, rahmet ve inayeti de onun yanındadır." ifadelerini kullandı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da İl Müftülüğü tarafından Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisi'nde cuma namazı öncesi düzenlenen programa aralarında kadın ve çocuklarında olduğu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Camide namaz öncesi vaaz yapılmazken, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından FETÖ darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler ve Türkiye'nin birlik ve beraberliği için dualar edildi.

Cuma namazı hutbesinde ise Al-i İmran Suresi'nin 139'uncu ayeti okunurken, İslam'da şehitliğin önemine vurgu yapıldı.

Hutbede ayrıca darbe girişimi sırasında şehitler için dua edilip vatan hainlerine ise lanet edildi. İmam hatip, müezzin ve cemaatin zaman zaman duygulandığı namazın ardından tekbirler getirilerek darbecilere tepki gösterildi.

- Adıyaman

Adıyaman'da FETÖ darbe girişiminin ardından kentteki tüm camilerde şehitler için sabahın erken saatlerinde Kur'an Kerim okunmaya başlandı.

Cuma namazında camileri tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Gün, milletçe kenetlenme ve geleceğimizi inşa etme günüdür" konulu hutbeyi dinledi.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunulan hutbede, vatandaşlar dualara eşlik etti.

- Malatya

Malatya'nın Arguvan ilçesinde cuma namazı öncesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mevlidin ardından cuma namazındaki hutbede birlik ve beraberlik mesajı verildi. Cuma namazının ardından İlçe Müftüsü Zekeriya Koşun tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Ülkenin birlik, dirlik ve kardeşliği için dualar edilirken, bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş kent merkezindeki tüm camilerde Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen kardeşlik mesajı içeren hutbe okundu. Kur-an'ı Kerim okunması ve darbecilerin başarısız olmaları yönünde dualar edilip tekbirler getirildi.

Bazı camilerde hayırseverler tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Yorumlar