Bursa'da yeni doğan bebeğin çöpe atılması davası

- Yeni doğan bebeğin ölümüne neden oldukları öne sürülen 2 sanığın yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da yeni doğan bebeğin çöpe atılması davası

BURSA (AA) - Bursa'da yeni doğan bebeğin ölümüne neden oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Sezai Durmayaz (39) ile sanık avukatları hazır bulundu. Diğer tutuklu sanık Çiğdem Şimşek (20) ise duruşmaya Yenişehir Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

"İhmali davranışla kasten öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan sanıklardan Durmayaz, savunmasında olay günü sabahı birlikte yaşadığı Şimşek'in kendisini uyandırıp hasta olduğunu ve doktora gitmek istediğini söylediğini belirtti.

Durmayaz, Şimşek'in hamileliğinden haberi olmadığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Tuvalete gitti. Bir süre sonra çıktı. Ben de tuvalet taşının üzerine düşen bebeği gördüm, ölüydü. Çöp poşetine koydum. Koridora bıraktığım çöp poşetini üst kata çıkardım. Çiğdem, akrabalarına gitti, ben de evde alkol aldım. Gece saat 01.00 sıralarında Çiğdem'in eve gelmeyeceğini anlayınca poşeti eski Yalova yolunda bir çöp konteynerine attım. Çiğdem hastaneye gidince olay ortaya çıktı, onu doğum yaparken görmedim. Bebeğin ölü mü, canlı mı olduğunu bilmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."

Sanık Şimşek ise Durmayaz ile birlikte yaşadıklarını, onun yüzünden uyuşturucu ve sigaraya başladığını ileri sürdü.

İlk önce hamile olduğunu anlamadığını, son zamanlarda ise gebeliği nedeniyle alkol ve sigara almadığını söyleyen Şimşek, şunları dile getirdi:

"Hamile olduğumu Sezai'ye söyledim. Sezai, alkolün etkisiyle karnımın üzerine oturdu. Evden çıkmıyordum. Çocuğu dünyaya getireceğimi söyledim. Tuvalete gittim, ayakta çocuğu dünyaya getirdim. Aşırı kan kaybım vardı, o da makasla çocuğun kordonunu kesti. Ben kendimi daha sonra banyoya attım. Baygınlık geçirdim. Kendime geldiğimde gece eve çağırdığım yakınlarımla hastaneye gittim. Ameliyata aldılar. Bebek dünyaya getirdiğimi ve hareket ettiğini söyledim. Sezai bana evdeyken, 'Beni bu olaya karıştırma. Çocuğun başkasından olduğunu söyle. Ben sana yardım ederim' demişti."

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına, doğduğunda yaşadığı raporla belgelenen bebeğin, ne kadar süre hayatta kaldığının anlaşılması için İstanbul Adli Tıp Kurumundan ek rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Tuna Mahallesi'nde erkek arkadaşı Sezai Durmayaz ile yaşayan Çiğdem Şimşek, 21 Ocak'ta evde doğum yapmıştı. Kanaması devam eden Şimşek, Çekirge Devlet Hastanesine gittiğinde doktorlar, kadının doğum yapmış olabileceğinden şüphelenerek durumu polise bildirmişti.

Şimşek, emniyetteki ifadesinde evde doğum yaptığını, bebeği erkek arkadaşı Durmayaz'a bırakarak hastaneye geldiğini söylemiş, bunun üzerine soruşturma başlatan ekipler, bebeği Veysel Karani Mahallesi'ndeki çöp konteynerinde bulmuştu.

Gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar