Gaziantep'te yanmış kadın cesedi davası

-Eşarpla boğdukları kız kardeşlerinin cesedini yaktıkları iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu 2 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te yanmış kadın cesedi davası
Gaziantep'te, eşinden ayrılan kız kardeşlerini eşarpla boğduktan sonra cesedini yaktıkları iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu 2 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Şahinbey ilçesine bağlı Osmancık Mahallesi'nde geçen Şubat ayında kireç ocağı yakınlarında yanmış kadın cesedi bulunduğu belirtildi.

Otopsi işlemi sırasında kimliği tespit edilemeyen kadının göğsünde platine rastlandığı ifadesi yer alan iddianamede, hastanelerde araştırma yapan jandarma ekiplerinin, il genelinde platin takılan 120 kadın hasta tespit ettiği, cesedin Suriye uyruklu Sihem Muhammed'e (24) ait olduğunu belirlediği ifade edildi.

İddianamede, olay mahallindeki baz istasyonlarda ise aynı gün Sihem Muhammed'in ağabeylerine ait telefonların sinyal verdiğine işaret edildi.

Hatay'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Mustafa Muhammed Ali (41) eşinden ayrılan kardeşiyle ilgili dedikodular duyduklarını, cinayeti bu nedenle işlediklerini itiraf ettiğine değinilen iddianamede, Ali Muhammed Ali'nin ise kız kardeşini, ağabeyinin boğduğunu ve daha sonra cesedi birlikte yaktıklarını belirttikleri kaydedildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutukluların, "Canavarca hisle, eziyet çektirerek ve töre saikiyle tasarlayarak öldürmek" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar