Erzurumda 8 askeri personel tutuklandı

Erzurum'da, darbe yapmak için sokağa çıkmaya hazırlandıkları ancak halkın sokaklara dökülmesi ve askeri birliklerin önünü kapatması sebebiyle bu planlarını uygulayamadıkları öne sürülen aralarında bir albayın da bulunduğu 8 askeri personel yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurumda 8 askeri personel tutuklandı
Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında darbecilere destek vermek için sokağa çıkmaya hazırlandıkları iddia edilen subay ve astsubay 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'ye yönelik soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda kent merkezindeki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında darbecilere destek vermek için Erzurum'da "sokağa çıkmaya" hazırlandıkları belirtilen bir albay, 2 yarbay, bir binbaşı, 2 üsteğmen ve 2 başçavuş yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ifadelerinin alınması amacıyla emniyete götürüldü.

Bu kişilerin, darbe girişimi sırasında darbecilere destek vermek için sokağa çıkmaya hazırlandığı ancak halkın sokakları doldurması ve askeri birliklerin önünü kapatması nedeniyle amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayınca bu planlarını uygulayamadığı belirtildi.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar