Vali Güzeloğlu: Mersin'in vergi sadakatinde 3. olması mutluluk verici

Vali Hasan Basri Güzeloğlu genel vergi ortalamasında Türkiye genelinde 6. olan Mersin'in vergi sadakati yönünden 3.

Google Haberlere Abone ol
Vali Güzeloğlu: Mersin'in vergi sadakatinde 3. olması mutluluk verici

Vali Hasan Basri Güzeloğlu genel vergi ortalamasında Türkiye genelinde 6. olan Mersin'in vergi sadakati yönünden 3. olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, 25. Vergi Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Vergi Dairesi Başkanı Osman Çelik ve beraberindekileri kabul etti. Güzeloğlu burada yaptığı konuşmada Mersin’in vergi tahsilat oranları açısından Türkiye’nin 6. büyük ili olduğunu hatırlattı. Bu başarının ekonomik hareketliliği anlatan, ekonomik potansiyeli ve zenginliği yansıtan çok önemli bir ölçü olduğunu anlatan Güzeloğlu, "Bu açıdan Mersin, Türkiye’nin en büyük ekonomik hareketlilik ve derinliğine sahip 6. büyük şehri dememiz de gayet doğru bir yaklaşım." diye konuştu.

Mersin’in vergi açısından çok önemli bir başka yönünün ise vergi sadakati olduğunu vurgulayan Güzeloğlu şöyle devam etti: Genel vergi oranlamasında 6. olan Mersin’in tahakkuk ve tahsilat oranlamasında ise 3. sıraya yükseldiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm Mersinli vatandaşlarımıza bu bilinçli yaklaşımları için teşekkür ediyorum. Gerçekten tahakkuk tahsilat alanındaki bu başarı azımsanmayacak bir başarı ve vergi sadakati olarak öne çıkması gereken bir değer ve bilinç eşiğidir. Bu noktada mükellefle kurulan güzel ilişkinin ve iletişimin, özellikle denetleyen değil eğiten olan ve o bilinci geliştiren bir yaklaşımın çok büyük önemi var." Vergi Dairesi Başkanı Osman Çelik de Güzeloğlu'na vergi haftası nedeniyle yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
CİHAN

Yorumlar