TUSKON Başkanı, Azerbaycan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı ile görüştü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, çeşitli temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak amacıyla Azerbaycan'a geldi.

Google Haberlere Abone ol
TUSKON Başkanı, Azerbaycan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı ile görüştü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, çeşitli temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak amacıyla Azerbaycan'a geldi. Meral temasları çerçevesinde Azerbaycan Ekonomik ve Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev ile bir araya geldi. İki ülke ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi paralelinde fikir alış verişinin yapıldığı görüşmede Meral'e TUSKON'un Azerbaycan'daki partner kuruluşu olan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği(TUSİAB) Başkanı Murat Bakır ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Basının fotoğraf almasına izin verilen görüşmede Mustafayev, ülkesinin yatırım imkanlarından bahsederek özellikle ihracatın arttırılması, çeşitlendirilmesi ve petrol dışı sektörün geliştirilmesi konularında işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
Mustafayev, Azerbaycan'ın iş adamalarına yatırım adına başta hukuki alt yapının düzeltilmesi ve gelişen pazar ekonomisi sayesinde çok iyi fırsatlar sunduğunu bildirdi. Geçtiğimiz salı günü yatırım amaçlı nihai imzaların atıldığı Şahdeniz 2 projesini de hatırlatan Mustafayev, söz konusu projenin asrın en büyük projelerinden biri olduğunu söyledi. Mustafayev Şahdeniz 2 projesinin iki ülke ekonomik ilişkilerine çok önemli pozitif katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.
Rızanur Meral de Mustafayev'e kabulden dolayı teşekkür ederek TUSKON'un başta Afrika ve Uzak Doğu olmak üzere çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra Meral, Bakan Mustafayev'e hatıra plaketi takdim etti.

CİHAN

Yorumlar