Turistler, köy evi ziyaretiyle köy hayatını yerinde öğreniyor

Turistler, köy evi ziyaretleriyle 'bir asır öncesi köy hayatı' hakkında bilgi sahibi oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Turistler, köy evi ziyaretiyle köy hayatını yerinde öğreniyor

Turistler, köy evi ziyaretleriyle 'bir asır öncesi köy hayatı' hakkında bilgi sahibi oluyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde 3 köy evi restore ettirilerek turist ziyaretine açıldı.

Köy turizmi uzmanı Ali Nail Arseven, beldelerinde geçen yıl 10 bin Rus, Avrupalı ve İskandinav turistin köy turuna çıkarak, bir asır öncesi köy hayatı ile ilgili yerinde ziyaretle bilgi sahibi olduğunu söyledi. Ziyarette turistlere misafirperverliğin nişanesi olarak Türk kahvesi ikram ettiklerini belirten Arseven, ziyarete açtıkları köy evinde toplam bir asır öncesine ait 800 eserin bulunduğunu kaydetti.

Başta Avrupalı ve Rus turistlerin köy evi ziyaretine ilgi gösterdiğini belirten Arseven, turistlerin evde geçmiş zamanda güçlü aile bağları ve komşuluk ilişkilerine hayran kaldığını söyledi. Arseven, "Ziyarette bir asır öncesi bir köy evinde yaşanan her hali, sergilenen eşyalar eşliğinde anlatıyoruz. İnsanlar, millete ne olursa olsun, teknolojinin hakimiyeti altında olmadığı o günlere karşı özlem duyuyor. Mutfakta, şöminede yakılan ateş yanında yapılan köy sohbetlerine hayran kalıyor. Köy turları, önce insan diyerek insani ilişkileri ön planda tutuyor. Bir asır öncesi ailevi bağların güçlü olması günümüz insanına mesaj veriyor." dedi.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Natalia Baranov da geçen yıl Antalya bölgesinde 6 bin 300 Rus turisti köy turuna çıkardıklarını söyledi. Rus turistlerin köy turlarıyla Anadolu'daki köy hayatı hakkında bilgi sahibi olduklarını belirten Baranov, Taşağıl'da ziyarete açılan 3 köy evinin ise bir asır öncesi Antalya bölgesindeki köy hayatı hakkında ip uçları verdiğini kaydetti.

Köy turlarına genelde Rus doktorlar, mimarlar ve mühendislerin merak duyduğunu belirten Baranov, köy turizmi turlarının Almanya, İtalya ve Fransa'da da yaygın olduğunu, köyde konaklamak isteyen turistlerin ise genelde Korkuteli'nin Beğiş köyünde hizmete açılan köy evlerini tercih ettiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar