Ticari Anlaşmalar İçin Büyükelçi Mersin'e Geldi

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, bir dizi ticari anlaşmayı hayata geçirmek için Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Ticari Anlaşmalar İçin Büyükelçi Mersin'e Geldi



Güzeloğlu ziyarette yaptığı konuşmada Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi Bili'nin Mersin'de bulunmasının anlamlı olduğunu ifade eden Güzeloğlu kendisi ile ticari hayatı geliştirmeye yönelik, vize kolaylaştırma, doğrudan ticaret gibi bir dizi anlaşmaya imza atacaklarını kaydetti.
Bili'nin hem Mersin’de konuk olarak hem de bu anlaşmaya imza atarak gerçekten Mersin-Fransa ve Türkiye-Fransa ilişkilerine önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayan Güzeloğlu,
"Bu yapıcı işbirliğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Mersin’in Doğu Akdeniz’in en önemli dış ticaret ve liman kenti olduğunu vurgulayan Güzeloğlu şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıl sonu 25 milyon dolarlık dış ticaretin gerçekleştirildiği Mersin, her geçen gün bu gibi anlaşmalarla uluslar arası alanda daha çok öne çıkan ve ticareti daha çok artan bir kent. Özellikle fahri konsolosluklarımızın ortaya koyduğu çabalar bu ivmeyi daha da artırıyor. Türkiye olarak hedefimiz Avrupa Birliği’ne tam üyelik görüşmeleri kapsamında 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılında 500 milyar dolarlık dış ticaret ve 1,5 milyon dolarlık gayri safi milli hasılayı gerçekleştirmektir. Bu hedefe erişmek için de her türlü partnerle her türlü ticari ilişkilerle daha öteye bir hedefi arzuluyoruz."

Büyükelçi Laurent Bili ise Mersin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Mersin’in çok güzel bir şehir olduğunu bildiğini ifade eden Bili şunları kaydetti: "Bugün de çok güzel bir olayla bir kez daha Mersin’de bulunmak daha da keyifli. Bugün önemli bir vize anlaşması imzalayacağız. İnşallah bundan sonra Fransa ve Mersin bölgesinde ticari ilişkileri istediğimiz seviyeye getireceğiz. Çok mutluyum, çünkü Mersin çok dinamik bir şehir. Oldukça dinamik bir ticaret odası var. Bundan dolayı güzel bir işbirliği yapabiliriz diye düşünüyorum."

Ziyarette Güzeloğlu Bili’ye Mersin’e özgü zeytinyağı ve zeytin ürünleri hediye etti. Büyükelçi Bili ise Güzeloğlu'na "Le Palais de France a İstanbul" (İstanbul’da bir Fransız Sarayı) isimli bir kitap takdim etti.

Yorumlar