Rusya, Dünyanın En Uzak Noktasına Bile 7 Saatte Gidecek Uçak Yapıyor

Rusya askeri amaçla, gelecekte 7 bin kilometre menzile sahip ve saatte 2 bin kilometreden fazla hızda uçabilecek kargo uçakları üzerinde çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Dünyanın En Uzak Noktasına Bile 7 Saatte Gidecek Uçak Yapıyor

Rusya gelecekte 7 bin kilometre menzile sahip ve saatte 2 bin kilometreden çok süratte uçabilecek kargo uçakları üstünde çalışıyor. PAK TA ismi verilen plan yaşama geçtiğinde, Rus ordusu tankları ve ağır silahları 7 saat arasında dünyanın her bölümüne ulaşabilecek.

200 TON KAPASİTELİ

RT'nin haberine göre, 200 tona kadar ağırlık taşıyabilecek kargo uçaklarından 2024 yılı itibarı ile 80 tane üretilmesi planlanıyor.

ÖNCELİK İNSAN DEĞİL SİLAH TAŞIMAK

Projenin öncelikli hedefi, Rusların yeni kuşak Armata tanklarının ve öteki ağır silahlarının tek bir uçakla seri bir biçimde taşınmasını sağlamak.

RUS ORDUSU DÜNYAYIN HER YERİNE ANINDA GİDECEK

PAK TA'da yer saha kaynaklara göre, projenin üstündeki çalışmalar birkaç yıldır devam ediyor. Eğer plan amacına ulaşırsa, Rus ordusunun dünyanın her tarafındaki vakalara müdahale kapasitesi ve hızı alelade üstü derecede artacak.

PROJENİN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz sene Rus ordusunun kargo uçaklarının Ilyushin Aviation Complex şirketi yönünden geliştirileceği açıklanmıştı. Ancak birtakım uzmanlar, şirketin bu uçakları Ilyushin-106 kargo uçağını ana alarak inşa edeceklerini iddia etmişti. Bu uçaklar 1980'li zamanlarda gündeme gelmiş, fakat Sovyetlerin yıkılmasının peşinden rafa kaldırılmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar