'İran'a Para Kaçırılıyor' İddiası Meclis'te

Türkiye ve Dubai üzerinden uçuşlarla Mart 2014'ten beri İran'a 1 milyar dolar kaçırıldığı iddiası Meclis'te gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
'İran'a Para Kaçırılıyor' İddiası Meclis'te

Uluslararası haber ajanslarının İranlı yetkililer ve batılı diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği bilgilere nazaran Türkiye ve Dubai üstünden ekonomik ambargoyu delmek için İran'a 2014 Mart'ından buyana 1 milyar dolar kaçırıldı.

KONU MECLİS GÜNDEMİNDE

Türkiye üstünden kaçak yollarla İran'a nakit sokulduğu iddiası ise Meclis gündemine geldi. Konuyla ilgili şekilde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir soru önergesi verdi.

İşte Tanrıkulu'nun verdiği soru önergesi:

Basına yansıyan haberlere göre, İranlı yetkililerin ve batılı diplomatik kaynakların verdiği bilgilere göre, Türkiye ve Dubai üstünden ekonomik ambargoyu delmek için İran'a 2014 Mart'ından buyana 1 milyar Dolar kaçırıldığı iddia edilmektedir. İran'ın nükleer programına karşı uygulanan ambargo çerçevesinde İran uluslararası bankacılık sisteminden çıkarılmıştı ve hukuki olmayan nakit transferinde İran merkez bankasının ciddi bir rol oynadığı anlatım edilmektedir. Para transferinin Dubai ve Türkiye'den İran'a yapılan uçuşları kullanan kuryeler vasıtasıyla bavulla veya Irak-İran sınırından yapıldığı gene iddialar arasındadır.

CEVAPLANMASI İSTENEN SORULAR

Bu bağlamda;

Türkiye ve Dubai üstünden ekonomik ambargoyu delmek için İran'a 2014 Mart'ından buyana 1 milyar Dolar kaçırıldığı iddiası doğru mudur?

Para transferinin Dubai ve Türkiye'den İran'a yapılan uçuşları kullanan kuryeler vasıtasıyla bavulla veya Irak-İran sınırından yapıldığı iddiası doğru mudur?

İddialar doğru ise, konu konusu için mesuliyeti bulunanlar kim veya kimlerdir? Sorumluluğu olan şahıs veya bireyler konusu için muamele hazırlanmış mıdır veya yapılacak mıdır?

Konu ile ilgili şekilde AKP Hükümeti kamuoyuna İzah yapıcak mıdır?

Türkiye üstünden nakit transferinin karşılığında uygulanan paravan firmalar hangileridir? Bu paravan şirketlere nakit transferi karşılığında yapılan ödemeler toplamı ne kadardır?

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar