Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük AVM’si açıldı

Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park, Diyarbakır’da açıldı. 4 bin kişinin istihdam edildiği 150 milyon dolarlık yatırımın açılışına halk büyük ilgi gösterdi.Diyarbakır işadamları Abdülkadir...

Google Haberlere Abone ol
Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük AVM’si açıldı

Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park, Diyarbakır’da açıldı. 4 bin kişinin istihdam edildiği 150 milyon dolarlık yatırımın açılışına halk büyük ilgi gösterdi.

Diyarbakır işadamları Abdülkadir Karavil ile Zeynel Ceylan’ın sahibi olduğu ortak yatırımın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığıyla gerçekleştirilen yatırım Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor. Yılda yaklaşık 15 milyon ziyaretçiye hizmet etmeyi hedefleyen 4 katlı AVM, 2 bin araçlık otopark, 2 bin kişilik sinema kompleksinin yanı sıra 2 bin 800 metrekarelik oyun alanıyla dikkat çekiyor. AVM’de ayrıca 3 bin metrekarelik alanıyla bölgenin en büyük akvaryumu yer alacak. Dünyaca ünlü markaların da yer aldığı 200 mağazanın bulunduğu AVM’nin resmi açılışı ise eylül ayında yapılacak.

Açılışta konuşan Karavil Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Karavil, kapılarını gururla Diyarbakır halkına açtıklarını söyledi. Karavil, “Diyarbakır’a yaptığımız yatırımdan dolayı gerçekten gururlanıyoruz. Diyarbakır halkı ve çevre illere de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten hem bize hem de buradaki sanayicilerimize hem de AVM’ye sahip çıktılar. Özellikle halk sahip çıkıyor. Bunları yaparken sadece burada alışveriş diye yapmadık. Sosyal ve kültürel faaliyetlerde son derece önem gösteriyoruz. En büyük akvaryumu Diyarbakır’da yapacağız. Tahmin ediyorum 9’uncu ayda faaliyete geçecek. Biz o zaman gururla kapılarımızı bölgeye açacağız. İnsanımız rahatlıkla gelip stresini burada atabilecektir.” diye konuştu.

Ceylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Ceylan ise Diyarbakır’ın gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti. Ceylan, “Hemşerilerimizin bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Memleketimize en güzel yerleri açmak için vatandaşlarımızın eğlence ve dinlenme gibi faaliyetlerde bulunmaları için güzel bir yer açtık. Diyarbakır’ın eğitim ve kültür hayatını daha iyi yerlere çıkartmak açısından gayret gösterdik. Bugün yaptıklarımızdan daha iyisini yapmak için gayret göstereceğiz. Güzel bir eser ortaya çıkarttık. Kendi memleketimize yatırım yapmada hiçbir tereddüde kapılmadık. Şehrimize en güzel yatırımı yapmaya karar verdik ve gerçekleştirdik.” ifadelerini kulandı. CİHAN

Yorumlar