Devlerin buluştuğu fuarda 1 milyar liralık ticaret

Avrasya'nın en büyük buluşması MAKTEK 2016’nın ilk dört gününde yurtiçi ve yurtdışından on binlerce ziyaretçi akın etti. Fuarda universal ve CNC ürün gruplarından 1.300’ün üzerinde tezgah ve makina satışı ile 1 milyar TL’lik ticaret gerçekleşti. TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü bu satışların ülkemizdeki normalleşme sürecinin önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkat çekti

Google Haberlere Abone ol
Devlerin buluştuğu fuarda 1 milyar liralık ticaret
Dünya makina devlerini İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3'ncü kez bir araya getiren MAKTEK Avrasya’ya katılan firmalar satış rekorları kırdı. Fuara ilk dört günde yurtiçi ve yurtdışından on binlerce ziyaretçi katılırken, universal ve CNC ürün gruplarından 1.300’ün üzerinde tezgah ve makina satışı ile 1 milyar TL’lik ticaret gerçekleşti. Fuarda 1500’ün üzerinde makina sergilendi.

3 bin Euro’dan 1 milyon Euro’ya kadar makinaların ziyaretçilerle buluştuğu MAKTEK 2016’da ürünlerin kapış kapış satıldığına dikkat çeken TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu verilerin ülkemizdeki normalleşme sürecinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

“NORMALLEŞME SÜRECİNE İMZA ATTIK”

Ersözlü, “Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliği ile düzenlediğimiz MAKTEK Avrasya 2016 ilk rakamları gelmeye başladı. Firmalardan aldığımız güçlü satış rakamları bizleri de heyecanlandırdı. İlk dört günde universal ve CNC ürün gruplarından 1.300’ün üzerinde tezgah ve makina satışı ile 1 milyar TL’lik ticaret gerçekleşti. Bu da MAKTEK 2016 olarak ülkemizin normalleşme sürecinde bizim de önemli bir imza attığımızın göstergesi oldu” dedi. Ertelenmiş taleplerin fuarda satışa dönüştüğünü anlatan Ersözlü, son olarak Türkiye’deki sektör profesyonellerinin yoğun ticaret yaptığı bir organizasyon düzenlemekten gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Fuarda ayrıca ‘Endüstri 4.0 ve Geleceğin Akıllı Üretim Mühendisliği’ temalı seminerler düzenlendi. Satış sonrası hizmetlerde önemli avantajlar sağlayacak Endüstri 4.0 evrimi tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Almanya'dan Çin'e, Tayvan'dan İngiltere'ye, İspanya'dan Japonya'ya kadar dünya makina devlerinin buluşma noktası olan MAKTEK 2016 Ekonomi Bakanlığı’nın da destekleri ile 16 Ekim Pazar günü saat 17.30’a kadar devam edecek.

Yorumlar