Aktif-Sen 28 bin üyeye ulaştı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Türkiye genelinde 28 bin üyeye ulaştı. Aktif-Sen Çorum Temsilcisi Adem Yücel, 22 Kasım 2013'de kurulan ve 5 aydır da üye çalışması yaparak Çorum'da temsilcilik alan sendikanın, ülke genelinde 28 bine,...

Google Haberlere Abone ol
Aktif-Sen 28 bin üyeye ulaştı

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Türkiye genelinde 28 bin üyeye ulaştı. Aktif-Sen Çorum Temsilcisi Adem Yücel, 22 Kasım 2013'de kurulan ve 5 aydır da üye çalışması yaparak Çorum'da temsilcilik alan sendikanın, ülke genelinde 28 bine, ilde de 300 üyesiyle eğitim paydaşlarının arasında yerini aldıklarını söyledi.

Sendikanın Çorum Temsilciliği tarafından, Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Aktif-Sen Temsilcisi Adem Yücel, Kadın Kolları Başkanı Münevver Güler ile üyeler katıldı. Burada bir konuşma yapan Adem Yücel, "Aktif Eğitimciler Sendikası olarak eğitimin tüm taraftarını kucaklayan, kaynaştıran, birleştiren bir araç olacağımıza; hakkımızı ararken yeni mağdurlar yaratmayacağımıza, liyakat esaslı sendikacılık yapacağımıza, siyasallaşmayacağımıza, birilerinin arka bahçesi olmayacağımıza, hiç kimsenin diline, dinine, rengine, siyasi görüşüne bakmaksızın bütün eğitimcileri kucaklayacağımıza söz vererek yola çıkarken, eğitimin eğitimcilerle birlikte planlanması ve eğitimciler tarafından yönetilmesinin doğru olduğuna, eğitim organizasyonunun tüm bileşenleriyle birlikte siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğine, ileri demokrasinin tesisi ve özgürlüklerin ideal manada temini için en önemli unsurun 'eğitim' olduğuna, maddi-manevi tüm kazanımların millete rağmen değil, milletle birlikte elde edilebileceğine, ülkemizde gerçek kalkınma ve huzurun yakalanabilmesi için devlet-millet kaynaşması ile sosyal barışın, 'hak', 'adalet' ve 'karşılıklı güven' temelinde sağlanması gerektiğine, eğitimi milli bir mesele olarak ele alıp siyaset üstü değerlendirmedikçe eğitimin sorunlarının çözülemeyeceğine inanıyoruz.'' dedi.

Eğitimle ilgili temel kararları, 'ben yaptım oldu' mantığıyla almak yerine, eğitim çalışanları başta olmak üzere tüm paydaşlar, meslek kuruluşları, akademik dünya ve kamuoyu ile paylaşıp toplumsal mutabakatla alınması gerektiğini dile getiren Yücel, ''Tayin ve terfilerde siyasi, sendikal referanslar yerine sadece ve sadece ehliyet ve liyakatin esas alınması gerektiğine inanıyor ve sadece bu vizyonda çalışacağımızın teminatını veriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Yücel, eğitimin her geçen gün daha da karmaşık hale gelen ve çözüm bekleyen sorunlarına rağmen ''öğrencilerimizin masumiyetine'' ve ''dünyanın en nitelikli eğitimini almayı hak ettiklerine'' inanan tüm eğitim çalışanlarını ülke eğitimine ve eğitim çalışanlarına birlikte hizmet etmek üzere sendikalarına davet ettiklerini duyurdu.

CİHAN

Yorumlar