Lice'deki operasyonları engelleme girişimi

DBP, HDK ve DTK, güvenlik güçlerinin PKK'ya ağır darbe vurduğu Lice'deki operasyonları engellemeye çalışacaklar

Google Haberlere Abone ol
Lice'deki operasyonları engelleme girişimi
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Lice'de 3 gündür süren operasyonlara ilişkin, "Lice'deki saldırı ve bombadırmanı durdurumak için oraya gideceğiz. Lice için herkesin harekete geçmesi gerekiyor" dedi. 

Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) yönelik baskı ve kayyum tartışmalarına ilişkin belediye eşbaşkanları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda bir araya geldi. Düzenlenen toplantı öncesi DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven sürece dair değerlendirme yaptı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in halen tutuklu olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın bin bir zorlukla başlattığı müzakere süreci herkes için bir umudu temsil ediyordu. Ülkenin her yerinde barış iklimi yaşandı. Herkes barışı konuşurken Erdoğan 'masa yok süreç yok' diyerek, Çöktürme Planı'nı devreye soktu" dedi.

Tuncel, "Bu savaşın sorumlusu biz değiliz. Bu kadar cenazenin gelmesinin sorumlusu AKP'dir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve atanmış Başbakan Binali Yıldırım sık sık 'Hesap vereceksiniz' diyor. Asıl hesap verecek olanlar sizlersiniz. Bu katliamları yapanlar, savaş çıkaranlar hesap verecek. Biz ne kazandıysak mücadelemizle kazandık. 59 milletvekilimiz varsa 106 belediyemiz varsa bunları direnerek kazandık. Öyle kayyum atarız diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Belediyeler halkın belediyeleridir. Biz de ne pahasına olursa olsun belediyelerimizi koruyacağız. Hiç olmadığı kadar çözüme yakınız. Bir omuz verirsek zafer yakındır. Bu süreci kendi lehimize çevireceğiz. Yeni yaşamı hep birlikte kuracağız" diye konuştu.

Lice operasyonuna da değinen Tuncel, herkesin operasyonlara karşı durup, bu saldırıları durdurması gerektiğini ifade etti.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, yarın hep birlikte operasyonlara 'dur' demek için Licê'ye gideceklerini söyledi. Güven, herkesin Licê için harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar