Diyarbakır ve Mardin'de eş zamalı saldırılar VIDEO

Diyarbakır ve Mardin'de polis servis araçlarına eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Her iki saldırıda da ölü ve yaralılar var.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır ve Mardin'de eş zamalı saldırılar VIDEO
Darbe girişimi sırasında saldırılarına ara veren ancak darbenin başarısız olmasından sonra saldırılarını iyice arttıran PKK terör örgütü bugün iki ayrı yerde polisleri hedef aldı. Saldırıların meydana geldiği şehirler Diyarbakır ve Mardin. Her iki şehirde polis servis araçlarına eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü yakınlarında polis servis aracına PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6'sı polis olmak üzere 10 kişi yaralandı. Bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi takviyesi yapılırken, olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi.

SUR'DAKİ SALDIRIDA 4 SİVİL ÖLDÜ

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği ilk bilgilere göre Sur ilçesindeki patlamada 4 sivil hayatını kaybetti. Yaralılar ise yakınlardaki devlet hastanelerine sevk edildi. 

- Saldırının meydana geldiği nokta. 

BİR SALDIRI DA MARDİN'DE

Mardin'deki saldırıda ise bir polis memuru şehit olurken, iki de sivil hayatını kaybetti. Patlamada çoğu sivil çok sayıda yaralı olduğu gelen bilgiler arasında. Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu çok sayıda polis ve sivil yaralandı.



Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi yakınlarında meydana gelen terör saldırısında yaralananlar, 112 Acil sağlık ekipleri ve vatandaşların araçlarıyla ilçedeki ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.

KIZILTEPE'DEKİ SALDIRI ÇEVREYE BÜYÜK ZARAR VERDİ

Teröristlerin bomba yükleyerek caddenin kenarına bıraktığı aracın patlamasıyla birlikte çevrede büyük hasar oluştu. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü.

Patlamanın olduğu yerde büyük çukur açıldığı dikkati çekerken, bölge güvenlik kordonu altına alınarak inceleme başlatıldı. Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

SALDIRILARLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMALAR

Diyarbakır ve Mardin'deki saldırılarla ilgili ilk açıklama Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi. Arslan, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili, "Mardin Kızıltepe de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı." dedi.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMALAR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri sırasında yerinden söz alarak Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Kızıltepe ilçelerinde terör saldırısı yaşandığı yönünde haberler olduğunu belirtti.

Gök, hükümet yetkililerinden Meclisi bilgilendirmelerini talep ettiklerini söyledi. Bakan Arslan da söz alarak Diyarbakır ve Mardin'deki terör saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Arslan, "Mardin Kızıltepe'de bir polisimiz şehit, beş polisimiz yaralı. İki sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 15 sivil vatandaşımız yaralı. Diyarbakır Sur'da da dört sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, beş polis memurumuz hafif yaralı. Her iki olayda da bomba yüklü araç saldırısının olduğu, olaylarla ilgili kolluk kuvvetlerinin ve yargı mensuplarının çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

MHP: BU BİR MİLLİ DAVADIR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Türkiye'nin bir yandan FETÖ diğer yandan PKK ile mücadele ettiğine işaret ederek, "Terörle mücadelenin bütünlük arz etmesi gerekir. Ve terörün hedefi kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin Türkiye'nin birliğine ve varlığına yönelik suikastlerdir. Terörle mücadele milli bir davadır." ifadelerini kullandı.

HDP: ÜZÜNTÜ DUYDUK

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Diyarbakır ve Mardin'deki saldırıları büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini belirterek, "HDP olarak sivil yerleşim yerlerinde yapılan saldırı ve patlamaları hep kınadık. Bugün de kınıyoruz. Umarım tablo çok ağır olmaz." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Türkiye'nin uzun süredir birden çok terör örgütüyle eş zamanlı olarak mücadele ettiğine işaret ederek, "Terörün her türlüsünü lanetlediğimizi ve tüm bu terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyoruz. Milletimiz müsterih olsun, terör örgütleri şimdiye kadar istedikleri hiçbir amaca ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da Başkanlık Divanı olarak Diyarbakır ve Mardin'de yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediklerini söyledi.

Yorumlar