Diyarbakır Emniyeti'nden '6-7 Ekim' uyarısı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, HDP ve PKK'lıların 6-7 Ekim benzeri olaylar planladığı uyarısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Emniyeti'nden '6-7 Ekim' uyarısı
HDP ve PKK tarafından Öcalan bahanesiyle başlattıkları eylemlerin 6-7 Ekim benzeri saldırılara dönüşebileceği belirtiliyor. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, onlarca insanın katledildiği 6-7 Ekim benzeri olayların planlandığı belirtildi. Emniyet ayrıca, terör örgütü tarafından kanlı saldırılarda kullanılmak üzere 61 araç hazırlandığı uyarısında da bulundu. 

Emniyet, yaptığı uyarıda, sokak eylemlerinin tekrar başlayacağı, noktalara karşı bombalı araç ve roketli saldırı yapılacağı, ayrıca terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük bahanesiyle 6-7 Ekim tarzı eylemlerin yapılacağı yönünde bilgilerin mevcut olduğunu belirtti. Bu konuda personelin bilgilendirilmesini isteyen emniyet, personelin olası saldırılar karşısında her an göreve çıkacak şekilde hazır bulunması ve yaklaşan bayram nedeniyle teyakkuz halinde bulunması talimatını verdi.

Emniyet, Türkiye genelinde tespit edilen çeşitli marka ve modellerde 61 aracın bomba yüklü olduğunun değerlendirildiğini de bildirerek, plaka ve markalarını verdiği araçlara karşı duyarlı olunmasını istedi.

6-7 EKİM OLAYLARINDA NE OLMUŞTU?

IŞİD'in Kobani'yi işgal etme girişimi sırasında Türkiye'nin yardım etmediğini bahane eden HDP Genel Başkanı Demirtaş, halkı sokaklara çağırarak kanlı eylemlerin öncüsü olmuştu. 2014 yılının ekim ayının ilk haftasında Kurban Bayramı'nın ifa edildiği günlerde HDP öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan sokak çatışmalarında 46 sivil vatandaş hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Olaylar sırasında Diyarbakır'da PKK sempatizanı ve HDP'liler tarafından, kurban dağıtımı yapan dört gence saldırı düzenlenmiş, gençler diri diri binalardan atılarak öldürülmüştü. 

 

Yorumlar