10'u yönetici 16 PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır'da son günlerde düzenlenen operasyonlarda 10'u örgüt yöneticisi 16 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
10'u yönetici 16 PKK'lı öldürüldü

Sonhaberler | Haber Merkezi

Diyarbakır'da PKK'nın üst düzey yöneticisi oldukları öne sürülen 16 kişiden 10'u öldürüldü, 2'si ise sağ olarak yakalandı. Son bir hafta içinde de 6 terör örgütü üyesi öldürüldü. Örgütün ele geçirilen haritalarından, sanık ifadelerinden ve örgüt içi yazışmalardan yola çıkılarak PKK'nın Diyarbakır'daki yönetici kadrosuna büyük darbe vuruldu. Güvenlik güçleri "Mazlum" kod adlı İsa Oran'ı, "Azat Farkin" kod adlı Nevzat Gündüz'ü, "Delil Rızgar" kod adlı Mesut Seviktek'i, "Hebun" kod adlı PKK'lıyı, "Çiyager" kod adlı Cihat Türkan'ı, "Afad" ve "Piling" kod adlarını kullanan Mahmut Oruç'u, "Delil" kod adlı Erkan Burakmak'ı, "Hemgin" ve "Ali" kod adlarını kullanan Muhammed Emin Erol'u Sur'daki çatışmalarda öldürdü.

"Reber" kod adlı Ahmet Gökalp ise Lice kırsalındaki çatışmada öldürüldü. "Zagros" kod adlı PKK'lı Şükrü Can da yine çatışmalarda öldürüldü. Güvenlik güçleri Enver Dönmez ve Zehra Epli isimli PKK'lıları ise sağ olarak yakaladı. "Soreş Dersim Cevahir" kod adlı Cahit Dayan, "Zerdeşt" kod adlı Remzi Avcı, "Alişer" kod adlı Mehmet Korkmaz, "Farkin" kod adlı Hakan Üzünlü isimli PKK'lılar ise tüm bölgede güvenlik güçleri tarafından aranıyor.

BU HAFTA DA 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 6 PKK'lı terörist öldürüldü. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerince elde edilen bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "04 Aralık 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri desteğinde başlayan 'Bayrak-31 J Uzm Çvş. Mehmet Arıyeşil' operasyonu 07 Aralık 2016 Çarşamba gecesi başanyla tamamlanmıştır. icra edilen operasyon kapsamında yapılan temas araması neticesinde; İçerisinde üst düzey terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 6 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş,

1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 4 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 2 adet tabanca, 2 adet Yaesu Sabit Merkez Telsizi, 1 adet Laptop, 6 adet sırt çantası, Mayın/el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 4 adet Toll serisi patlayıcı düzeneği, 250 metre kablo, 25 adet elektirikli fünye, 1 adeat R/F sinyal dedektörü, 5 adet büyük tüp, 5 adet küçük tüp ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi, Şenlik Köyü mülki sınırları içerisindeki terörist mezarlığı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca inşa edilen yasadışı yapılar yerinde imha edilmiş, teröristler tarafından hazırlanan 2 adet sığınak ve barınak kullanılamaz hale getirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili adli işlemlere devam edilmektedir."

Yorumlar