Erdoğan, Özbekistan'daki tarihi medreseleri gezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Registan Meydanı'nda bulunan Uluğbey, Şirdar ve Tillakari medreselerini de ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Özbekistan'daki tarihi medreseleri gezdi
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını İmam Buhari türbesinin içinde bulunan camide kıldı.

Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili ve Başbakan Şevket Mirziyayev ile baş başa görüşmesi ve heyetlerarası çalışma yemeğinin ardından, İmam Buhari türbesine geldi.

Özbekistan Müslümanlar İdaresi Başkanı Müftü Usmanhan Alimov ile Semerkant İl Müftüsü Nuridinhan İslamov tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada dua etti, İmam Buhari türbesinin içinde bulunan camide cuma namazını kıldı.



Ardından İmam Maturidi türbesine gelen Erdoğan, dua ettikten sonra Registan Meydanı'na geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Registan Meydanı'nda bulunan Uluğbey, Şirdar ve Tillakari medreseleri hakkında bilgi aldı, incelemelerde bulundu ve medreseleri gezdi.

Daha sonra Erdoğan, Özbekistan için büyük öneme sahip, Timur İmparatorluğu'nun kurucusu Timur'un mezarını da ziyaret etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretlerinde Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ile Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile TİKA Başkanı Serdar Çam ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka da eşlik etti.

Yorumlar