Erdoğan'dan Nazarbayev'e 'FETÖ herkese ihanet eder' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev ile yaptığı görüşmede ve sonrasında FETÖ'nün herkese ihanet edebilecek bir örgüt olduğu mesajını verdi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Nazarbayev'e 'FETÖ herkese ihanet eder' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaklaşık 40 yıldır takiye ile, ikiyüzlülükle büyük bir gizlilik içinde silahlı kuvvetlerimiz içinde örgütlenen üniformalı teröristler, Pensilvanya'daki örgüt liderinin talimatı doğrultusunda meşru hükümeti, demokrasiyi ve şahsımı hedef alan bir darbe girişiminde bulunmuştur. " dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Nazarbayev'in en son İslam İşbirliği Teşkilatı'nın "Liderler Zirvesi" öncesinde Türkiye'ye bir çalışma ziyaretinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, kendisini, son ziyareti üzerinden 4 ay geçmeden tekrar misafir etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Erdoğan, ziyaretin bilhassa 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsünün hemen ardından gerçekleşiyor olmasını da son derece anlamlı bulduğunu vurguladı.

Nazarbayev'in, hain girişim sonrasında Türkiye'yi ziyaret eden,Türk milletiyle dayanışmasını açık ve net bir şekilde ortaya koyan ilk devlet başkanı olduğunu bildiren Erdoğan, "Şüphesiz bu dönemler, gerçek kara gün dostlarıyla diğerlerinin ayrıştığı dönemlerdir. Bağımsızlığından bu yana geçen 25 yılda her daim Kazakistan'ın yanında yer almış bir ülke olarak bugün bu ziyaretle vücut bulan kardeşliği asla unutmayacağız. Bir Kazak atasözünün dediği gibi 'kötü yiğit kendini düşünür, iyi yiğit dostunu düşünür.' 15 Temmuz sonrası yapılan bu ziyaret, Kazakistan'ın Türk dünyasının aksakalı Nazarbayev'in, bu ülkeyi ve milleti düşünen bir kara gün dostu olduğunu ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

ÇOK TARAFLI İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'ın 28 Haziran'da yapılan seçimlerde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliğine seçilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etmek istediğinin altını çizdi.

Bugün baş başa yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da ileriye taşımak, 10 milyar dolar hedefini yakalamak için neler yapılabileceğini ele alma imkanı bulduklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gerek altyapı, gerek üstyapıya yönelik ne gibi çalışmalar yapabiliriz bunları konuşma fırsatımız oldu. En yakın zamanda ilgili bakanlarımızın riyasetinde iş adamlarımızı süratle Kazakistan'a göndermek suretiyle, orada iş adamlarımızla ilgili bakanlarımız birlikte yapacakları toplantıyla inşallah önemli adımları beraber atma imkanını yakalayacağız. Türk Konseyi başta olmak üzere bölgesel ve çok taraflı işbirliğimizi bu arada gözden geçirdik.

Gündemimizdeki bir diğer önemli konu da 15 Temmuz darbe girişimi ve terör örgütü FETÖ'nün bu süreçteki rolü. Malumunuz ülkemiz 15 Temmuz gecesi siyasi tarihimizin en alçak, en pervasız, en kanlı ihanetlerinden birine maruz kalmıştır. Yaklaşık 40 yıldır takiye ile, ikiyüzlülükle büyük bir gizlilik içinde silahlı kuvvetlerimiz içinde örgütlenen üniformalı teröristler, Pensilvanya'daki örgüt liderinin talimatı doğrultusunda meşru hükümeti, demokrasiyi ve şahsımı hedef alan bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu teşebbüse, yine bu yapıya mensup birtakım eski emniyet görevlileri, siviller, farklı kamu kurumlarında çalışan memurlar, adli ve idari personel de destek vermiştir."
Ortak basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın'ın yanı sıra Kazak yetkililer da hazır bulundu.

Yorumlar