Darbe girişiminden sonra Türkiye'ye gelen ilk devlet başkanı

Darbe girişiminden sonra Türkiye'yi ilk ziyaret eden devlet başkanı Kazakistan'ın oldu

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişiminden sonra Türkiye'ye gelen ilk devlet başkanı
Darbe girişiminden sonra Türkiye'yi ziyaret eden ilk devlet başkanı Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de resmi törenle Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i karşıladı. İki liderin başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.



ASKER YERİNE POLİS KORUMA

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törende dikkat çeken detaylar vardı. Cumhurbaşkanlığı Tören Kıtası  alanda yerini aldı. 16 Türk devletini temsil eden askerler de tarihi üniformalar ve bayraklarıyla törende hazır bulundu. Bu kez kapının her iki yanında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan askerler yoktu. Askerler yerine Özel Harekat Polisi görev aldı.



Törende Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.



KAZAKİSTAN'DAN TEPKİ ÇEKEN GÜLEN AÇIKLAMASI

Kazakistan Eğitim Bakanlığı’ndan 2 Ağustos'ta yapılan açıklamada, FETÖ'ye bağlı 27 okulun kapatılmayacağı duyurulmuştu. Açıklamada "Okullar, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal arasında bağımsızlıktan hemen sonra imzalanan ikili anlaşmalarla kuruldu" ifadelerine yer verilmişti.

 

Yorumlar