Çavuşoğlu, Ermenilerin yalanlarını yüzlerine vurdu

Türkiye'nin komşularını işgal ettiğini, Ermenistan sınırını tek taraflı olarak kapattığını ve DAEŞ'e destek verdiğini ileri süren Ermeni milletvekiline Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu çok sert çıktı ve yüzüne, "Yalan söylüyorsunuz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu, Ermenilerin yalanlarını yüzlerine vurdu
Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'da düzenlen NATO toplantısında katılımcıların sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Milletvekili Koryun Nahapetyan'ın Türkiye'ye yönelik ağır ithamlarını yüzüne bakarak, "Yalan söylüyorsunuz, dürüst değilsiniz" dedi. 

Türkiye'nin kendi komşularını işgal ettiğini, Ermenistan sınırını tek taraflı olarak kapattığını, DAEŞ'e destek verdiğini ileri süren Ermeni vekilin iddialarına tepki veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin hiçbir komşusunun toprağını işgal etmediğini terörle mücadele ettiğini belirterek öldürdükleri teröristler arasında Ermenilerin de olduğunun altını çizdi. 

Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde Ermenistan'a açık bir çağrıda bulunarak iki ülke arasındaki 'soykırım' iddialarıyla ilgili bilimsel komisyon kurulmasını önerdiğini, çıkacak bütün sonuçlara razı olduğunu ancak Ermenistan'ın bu konuda da yalanlara sarılmayı tercih ettiğini hatırlattı. 

Türkiye'nin işgalci olduğunu iler süren Ermeni milletvekiline Karabağ meselesini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, AP ve BM kararlarında bile Ermenistan'ın Karabağ'da işgalci olduğunu, Türkiye'nin bütün ısrarlarına rağmen bu işgali sonlandırmadıklarını hatırlattı ve nedenini sordu.

Bakan Çavuşoğlu, DAEŞ'e destek verildiği konusunda ise "Değişik görüşlerimiz olabilir. Ama önce dürüst olmamız lazım. Hele siyasetçiysek çok dürüst olmalısınız. Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Nasıl söylersiniz DAEŞ'e destek verdiğimizi? Bugüne kadar hangi ülke Türkiye'nin öldürdüğü kadar DEAŞ teröristini öldürmüştür? Hiç de dürüst olmayan biçimde DEAŞ'a destek verdiğimizi söylüyorsunuz" dedi.

Yorumlar