Başbakan Yıldırım Erbil'de

Bağdat'ta İbadi ile bir araya gelen Başbakan Yıldırım, buradan Erbil kentine geçti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım Erbil'de

Sonhaberler | Haber Merkezi

Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ın başkenti Bağdat'taki resmi temaslarının ardından özel uçak "ANA" ile Erbil'e geldi. Yıldırım'ı, Bağdat Uluslararası Havalimanı'ndan, Irak Su Kaynakları Bakanı Hasan Hani el-Cenabi ile diğer yetkililer uğurladı. Başbakan Yıldırım ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Erbil'e geldi. Erbil'de Başbakan Yıldırım için askeri tören düzenlendi. Yıldırım'ı Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani karşıladı. 

Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak "TC ANA" saat 12.25 sıralarında Erbil Uluslararası Havalimanı'na indi. Başbakan Yıldırım'ı havalanında Başbakan Neçirvan Barzani, İçişleri Bakanı ve vekaleten Peşmerge Bakanlığı yüreten Kerim Sincari ve Sağlık Bakanı Dr. Rekewt Heme Reşid karşıladı. Başbakan Yıldırım için havalimanında askeri bir tören düzenlendi.

Yıldırım’a, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci eşlik ediyor. Yıldırım'ın Erbil temasları sırasında Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşmesi bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Bağdat'ta, Irak Başbakanı Haydar Abadi, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Parlamento Başkanı Selim Cuburi ile biraraya geldi.

Yorumlar