AB'den 'Kıbrıs Türkiye'den daha önemli' iması

Avrupa Konseyi Başkanı Tusk, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis ile yaptığı görüşmeden sonra Türkiye'yi ima ederek, "Hiçbir üçüncü ülke AB üyesi Kıbrıs kadar önemli değil" dedi

Google Haberlere Abone ol
AB'den 'Kıbrıs Türkiye'den daha önemli' iması

Mülteci krizi nedeniyle Türkiye'den tavizler koparmaya çalışan Avrupa Birliği şimdi de Güney Kıbrıs ile tehdit etmeye başladı.

Avrupa Konseyi Başkanı Tusk, Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmeden sonra yayınladığı mesajında Türkiye'ye şantaj gibi imalarda bulundu. 

Anastasiades ile buluşmasının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Tusk, mülteci krizini çözmek için Türkiye ile işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Tusk, ancak, krize yönelik işbirliğinin "AB'nin ortak ve kapsamlı stratejisinin tek ayağı olmadığını ve olmaması gerektiğini" de sözlerine ekledi.

Kıbrıs'ın diğer tüm AB üyesi devletler kadar önemli olduğunu vurgulayan Tusk, "Benim için hiçbir üçüncü ülke herhangi bir AB ülkesi kadar önemli olamaz" dedi. 

AB'nin tüm eylemlerinin Kıbrıs sorununun giderilmesine yönelik olduğuna işaret eden Avrupa Komisyonu lideri, yeni bir anlaşmanın Kıbrıs, AB ve bölgenin tamamı için "taze bir başlangıç" olacağına dikkat çekti. 

VETO TEHDİDİ

Anastasiadis ise Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Lefkoşa'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Başkan Tusk'a Kıbrıs Cumhuriyeti'nin, görüşme çerçevesinde belirtildiği şekilde yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda Türkiye ile yeni fasılların açılmasına izin vermeyeceğimizi ilettim" dedi.

 

Yorumlar