Alaybey ve 9 Eylül vapurları balıklara yuva olacak

Uzun yıllar İzmir Körfezi'nde yolcu taşıyan Alaybey ve 9 Eylül vapurları, "Yapay Resif ve Turizm Amaçlı Batık Projesi" kapsamında, deniz canlılarına yuva olması ve dalış turizmine katkı sağlaması için Karaburun açıklarında batırılacak

Google Haberlere Abone ol
Alaybey ve 9 Eylül vapurları balıklara yuva olacak
Uzun yıllar İzmir Körfezi'nde yolcu taşıyan Alaybey ve 9 Eylül vapurları, "Yapay Resif ve Turizm Amaçlı Batık Projesi" kapsamında, deniz canlılarına yuva olması ve dalış turizmine katkı sağlaması için Karaburun açıklarında batırılacak.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Karaburun Kaymakam Vekili Osman Oğuz Ekşi, Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret ederek "Yapay Resif ve Turizm Amaçlı Batık Projesi" kapsamında Karaburun Büyükada ve Küçükada açıklarında "Alaybey" ve "9 Eylül" vapurlarının batırılması dolayısıyla düzenlenecek törene davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, Karaburun yarımadasının endemik bitki örtüsü ve güzel çevresiyle kırsal turizme alt yapı oluşturacak değerleri barındırdığını ifade etti.

İzmir Kalkınma Ajansı ile yarımada kalkınma stratejisi ve planı doğrultusunda mali destek teklifi çağrısında bulunduklarını anlatan Toprak, Karaburun'un özgün alanı ve denizini turizm çeşitlemesinde kullanmak istediklerine dikkati çekti.

Batırılacak iki vapurun turizme de hizmet edeceğine işaret eden Toprak, şunları kaydetti:
"Karaburun'da batırılacak iki gemi sayesinde bir taraftan deniz canlıları için yuva oluşmuş olacak ve deniz dibi canlı hayatını geliştirmiş olacağız, diğer taraftan da turizmi çeşitlendirerek dalış turizmi gibi yüksek değer ve gelir elde etme anlayışı ile yeni turizm destinasyonu oluşturmuş olacağız. Karaburun Yarımadası, hakikaten deniz, kum, güneş turizmi, kırsal turizm ve dalış turizmi için ayrı bir zenginlik oluşturuyor. Bu zenginliklerin yarar sağlayacak şekilde geliştirilmesi, hem Karaburun Yarımadası hem de İzmir ve ülkemiz turizmi için ayrı bir değer oluşturacaktır."

İzmir Büyükşehir Belediyesince 2012'den itibaren ekonomik ömrünü tamamladığı için pek çok kez satışa çıkarılmasına rağmen talibi olmayan "Alaybey" ve "9 Eylül" adlı vapurlar, Karaburun belediyesine bedelsiz verilmişti.

"Alaybey" vapuru, 1 Mayıs'ta, "9 Eylül" vapuru ise 30 Nisan'da düzenlenecek törenlerle Karaburun açıklarında batırılacak.

Yorumlar