Bitlis'teki terör saldırısında şehit sayısı 6'ya yükseldi

Bitlis'te askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda şu ana kadar 6 asker şehit oldu

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'teki terör saldırısında şehit sayısı 6'ya yükseldi
Bitlis'teki terör saldırısında yaralanan iki asker daha şehit oldu. Şehit sayısı 6'ya yükselirken yaralı 5 askerin tedavisi sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden ikisi daha kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Saldırıda yaralanan diğer 5 askerin tedavisi devam ediyor. Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

Nazar köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada 1 yıllık evli ve bir ay önce baba olan 28 yaşındaki köy korucusu Müslüm Yaldız şehit olmuş, 1 asker yaralanmıştı. Yürütülen operasyonlarda köy korucusunun şehit olduğu bölgeye yakın Gayda köyü kırsalından dönen zırhlı askeri araca teröristlerce saldırı gerçekleştirilmişti. Teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcı, zırhlı aracın geçişi esnasında infilak ettirilmiş, patlamada 3 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı. Yaralanan askerler hastanede tedavi altına alınmıştı.

KORUCULARDAN PROTESTO GÖSTERİSİ

Öte yandan, Hizan ilçesinde bir grup köy korucusu, silahlarıyla belediye binası önüne gelerek 5 asker ile bir köy korucusunun şehit olduğu terör saldırısını protesto etti. İlçe Jandarma Komutanlığı kadrosundaki köy korucuları, terör saldırısını protesto için silahlarıyla HDP'li Hizan Belediye Başkanlığına yürüdü. Güvenlik güçleri, köy korucularının belediye binasına girmesine izin vermedi.


 

Yorumlar

hasan DOGU DAG DAN GELEN LERİN İÇ DEKİLERİN MEÇ LİS DEKİLERİN İSTİLASI ALTIN DA ÇÖZÜM SÜRESİZ GÖZ ALTI VE İSTİBARAT LA HİZAN DAG DAN GELEN LERİN UGARAK YERİ AL İÇERİYE SORGULA GÜNLER ÇE KİRALIK KİŞİLER SATIN ALIN MIŞ KİLİ LER VE İSRAİL AJAN LARI ALMAN AMARIKAN AJAN LARI VAR KİLİ SELER ÇAMİLER BOMBALI EYİTİM YER LERİ AYRİYEDEN BELİ KÖYLER KAM LARI DEMİZ EN MELİ BUN LARIN HEP Sİ MİTDE JAN DARMA KOM DALIGIN DA VAR SIK KAFasına git sin bunlar robot lar beyin siz kurgulanmiş ajan lar asker her dürlü yetki aşayiş veril meli sorgular süre olmamalı dügüm dügümü gözmeli