Bir çatışma haberi de Bitlis'ten

Bitlis'te terör örgütüne yönelik operasyonda çatışma çıktı, bir asker yaralandı. Diyarbakır, Hakkari ve Van Başkale'de meydana gelen patlamalarda ise şu ana kadar 3 askerimiz şehit düştü. Antalya'da düzenlenen roketli saldırıda ise can kaybı ya da yaralanan olmadı.

Google Haberlere Abone ol
Bir çatışma haberi de Bitlis'ten
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bugün Diyarbakır, Van Başkale ve Hakkari'de meydana gelen patlamalarda 3 askerimiz şehit düşerken, Bitlis Tatvan'da devam eden operasyonda ise örgüt mensuplarıyla çatışma çıktı, bir askerimiz yaralandı. 

Güvenlik güçlerince Tatvan ilçesine bağlı Anadere köyü kırsalında yürütülen operasyonda, bir grup terör örgütü PKK mensubuyla karşılaşıldı. Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, bir uzman çavuş hafif yaralandı. Helikopterle alınarak Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine getirilen uzman çavuşun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, bölgedeki operasyonlar devam ediyor. 

3 ŞEHİDİMİZ VAR

Öte yandan, Diyarbakır-Mardin yolu, Şemdinli ve Van Başkale'de askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Saldırılarda, 3 asker şehit oldu 12 asker yaralandı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü yakınlarında PKK’lı teröristler, yola döşediği el yapımı patlayıcıyı bu sabah askeri araç geçerken patlatması sonucu ilk belirlemelere göre 4 asker yaralandı.  

Saldırı, sabah saatlerinde ilçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeli Köyü Üstünağaç mezrası yakınlarında meydana geldi. PKK’lı teröristler önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı, askeri araç geçerken inflak ettirdi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 4 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VAN'DA 8 ASKER YARALANDI

VAN'ın Başkale İlçesi kırsalında ise askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşenen el yapımı patlayıcıyı inflak ettirilmesi sonucu 2'si ağır 8 asker yaralandı.

Saldırı, sabah saatlerinde Albayrak bölgesinde bulunan Yavuzlar Köyü yakınlarında meydana geldi. Sınır karakoluna giden askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2'si ağır 8 asker yaralandı.

 Yaralı askerler helikopterle Van'a sevk edilirken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR-MARDİN YOLUNDA PATLAMA

Diyarbakır - Mardin Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 3 asker şehit oldu.

ANTALYA'DA ROKETLİ SALDIRI

Antalya- Kemer Karayolu üzerinde roketli saldırı gerçekleştirildi. Roketlerden birinin balıkçı barınağı girişine isabet etti.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve özel harekat timleri sevk edildi. Polis ekipleri limana ulaştığı sırada küçük çaplı bir patlama sesi daha duyuldu.



BÖLGEDE OPERASYON BAŞLADI 

Olayın meydana geldiği bölgenin çevresindeki dağlık alanda operasyon başlatıldı. Olay nedeniyleölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

ADIYAMAN'DA ÇATIŞMA

Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesi yakınlarında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir asker yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kömür beldesi Ağaçkonak mevkisinde, güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çatışma çıktı.
Çatışmada, bir asker yaralandı.

Askeri helikopterle Özel Harekat Müdürlüğüne ait piste getirilen yaralı asker, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Yorumlar