Bangladeş Başkonsolosu İslam’dan Rektör Gündoğan’a ziyaret

Bangladeş’in İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı makamında ziyaret etti.Görüşmede, Bangladeş üniversiteleri ile Anadolu Üniversitesi arasında yapılabilecek olası akademik...

Google Haberlere Abone ol
Bangladeş Başkonsolosu İslam’dan Rektör Gündoğan’a ziyaret

Bangladeş’in İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede, Bangladeş üniversiteleri ile Anadolu Üniversitesi arasında yapılabilecek olası akademik iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ziyarette yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 6 ay önce Türkiye’deki görevine başlayan Bangladeş’in İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam, bugün üniversitemizi ziyaret etti. İslam, Eskişehir’in bir üniversite kenti olduğunu bildiği için ilk ziyaretlerden birini buraya gerçekleştirdiğini belirterek önümüzdeki dönemlerde Bangladeş’in büyük üniversiteleriyle Anadolu Üniversitesi arasında, özellikle öğrenci ve öğretim elemanı değişim programlarına yönelik iş birliği gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Biz de kendisine üniversitemizdeki Bangladeşli öğrencilerle ilgili bilgi verdik. Bangladeş üniversiteleriyle önümüzdeki dönemlerde memnuniyetle akademik iş birlikleri içerisinde olabileceğimizi belirttik. Bu kapsamda yine ilerleyen günlerde Bangladeş üniversitelerinden Anadolu Üniversitesi’ne ziyaretler olacak. Samimi bir ortamda geçen görüşmede, ülkelerimiz arasındaki akademik iş birliklerinin daha ileriye taşınabilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağımızı ifade ettik."

Yorumlar