FETÖ duruşması öncesi adliyeyi karıştıran ihbar

Antalya Adliyesi'nde canlı bomba ihbarı ortalığı karıştırdı. İhbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. İhbarın bugün aynı adliyede görülecek FETÖ duruşmasını sabote etmek için yapıldığı iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ duruşması öncesi adliyeyi karıştıran ihbar
Sonhaberler / Haber Merkezi

Antalya Adliyesi içeride 'canlı bomba' olduğu ihbarı üzerine saat 09.00'da boşaltıldı. Polis adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerine bomba imha uzmanları ve özel harekat polisleri de sevk edildi.

Adliyede polisin yaptığı arama saat 10:30 sıralarında sona erdi. Yetkililer, herhangi bir bomba emaresine rastlanılmadığını, kontrollerin ardından adliye personelinin görevlerinin başına döndüğünü açıkladı. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bomba ihbarının maille yapıldığını ve ihbarı yapan kişinin araştırıldığını söyledi.

SAVCIDAN İLK AÇIKLAMA

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Adliyesinin bomba ihbarı nedeniyle tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi.

Başsavcısı Solmaz, Adliye binasına bomba konulduğu yönünde bir ihbar olduğunu ifade ederek, "Canlı bomba iddiaları gerçeğe aykırıdır. Sadece emniyete yapılan bomba konulduğu yönünde bir ihbar sonucunda tedbir amaçlı Adliye boşaltılmıştır" dedi. 

Mailin isimsiz bir adresten yapıldığını söyleyen Başsavcı Solmaz, mailin nereden ve kim tarafından yapıldığının da araştırılmaya başlanıldığını sözlerine ekledi. 

Yaklaşık 2 saat süren aramaların ardından bir görevli Antalya Adliyesi önünde megafonla bekleyen vatandaşlara genel aramanın bittiğini, bombaya ilişkin bir bulguya şu ana kadar rastlanmadığını söyledi.

FETÖ DURUŞMASINI SABOTE İÇİN YAPILDI
      
Bu arada, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, bomba ihbarının bugün 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek FETÖ/PDY'nin usulsüz dinleme davasının duruşmasını sabote etmek amacıyla yapılmış olabileceği ihtimaline ilişkin araştırma başlattığı öğrenildi.      

Yorumlar