Ankara'da yolcu otobüsüne saldırı: 4 yaralı

Ankara'da seyir halinde olan yolcu otobüslerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişi yaralanırken, saldırgan ise yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da yolcu otobüsüne saldırı: 4 yaralı
Ankara’da çevre yolunda seyir halinde olan üç yolcu otobüsüne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda 7 kişi yaralandı. Saat 17.30 sıralarında Ankara çevre yolunda meydana geldi.

Ankara'dan Diyarbakır'a seyir halinde olan yolcu otobüsüne Ankara Çevre Yolu Keçiören Etlik çıkışında seyir halindeyken bir araç tarafından ateş açıldı. Olayda, Selahattin A., Selçuk Y., Müfit K. ve Zülfü K. yaralandı.

Otobüsteki yolcuların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alınarak çeşitli hastanelere sevk edildi. Polis ekipleri, olayın meydana geldiği yolda güvenlik önlemleri alarak bölgeye olay yeri inceleme ve terör mücadele şube ekiplerini çağırdı.

SALDIRGAN ÜÇ SİLAHLA YAKALANDI

Ankara'da AŞTİ'den kalkan ve Çevre Yolu Gölbaşı istikametinde seyreden üç şehirlerarası yolcu otobüsüne, bir kişi pompalı tüfekle ateş açtı.

A.B. idaresindeki Ankara plakalı beyaz renkli hafif ticari araçtan açılan ateşte 7 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ile zanlı arasında kovalamaca yaşandı. Kaçan şahıs, trafik polisi ekipleriyle girdiği kısa süreli çatışmanın ardından yakalandı. Şahsın yanında bir çocuk, araçta da 3 adet pombalı tüfek olduğu öğrenildi.
 
Gölbaşı otoban girişinde durdurulan söz konusu araçtaki biri çocuk 2 kişi ekiplerce Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olaya ilişkin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, zanlının yakalanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Olay terör saldırısı değil. 24 suçtan sabıkası olan bir kişi, 3 yolcu otobüsüne ateş açtı. Bunun sonucunda 7 kişi yaraladı. Şahıs, polisle girdiği çatışma sonrası yakalandı. Aracında 3 adet pompalı tüfek bulundu" dedi.

Yorumlar