Adana'daki cinayet davası

Kayınpederinin öldürülmesi ve 2 kişinin yaralamasıyla ilgili damadın da arasında yer aldığı 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki cinayet davası
Adana'da boşanma davası açan eşi nedeniyle aralarında husumet bulunan kayınpederinin öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanmasına ilişkin damat, babası ve 2 kardeşinin de aralarında olduğu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu damat Yavuz Nazar (21) ile kardeşi H.N. (17) ile tutuksuz yargılanan babası Ziya (57) ve kardeşi Oğuz Nazar (29) ile Ahmet (70), Aydemir (34) ve Özdemir Sadıklı (30) ile avukatları katıldı.

Sanık Yavuz Nazar, savunmasında, 2 yıl önce evlendikleri eşinin geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığını ve bunun üzerine ayrı yaşadıklarını söyledi.

Olay günü bankadan para çekmeye gittiğinde kayınbabası Ali Sadıklı'yla karşılaştığını anlatan Nazar, çıkan kavgada kardeşi H.N'nin tabancayla Sadıklı'yı öldürdüğünü ileri sürdü.
Nazar, korkutmak için bıçağını kayınpederine doğru salladığını ancak isabet edip etmediğini bilmediğini kaydetti.

H.N. de Ali Sadıklı'yı ağabeyinin değil, kendisinin öldürdüğünü, olay sırasında kendisini korumak için diğer tabancasını da çıkartıp etrafa ateş ettiğini öne sürdü.

Diğer sanıklar ise olaya karışmadıklarını iddia etti.

Mütalaasını veren savcı, Yavuz Nazar ile kardeşi H.N'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapse mahkum edilmesini, Nazar'a haksız tahrik, kardeşi H.N’ye ise hem haksız tahrik hem de yaş indirimi uygulanmasını talep etti.

Savcı, 5 sanığın ise delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesini istedi.
Duruşma, 20 Aralık'a ertelendi.

Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'ndeki Atikop Toptancılar Sitesi’nde bulunan banka şubesinde 27 Nisan'da çıkan bıçaklı ve silahlı kavgada Ali Sadıklı öldürülmüş, Ziya Nazar ve Ahmet Sadıklı yaralanmıştı. Katil zanlısı olarak Yavuz Nazar ile kardeşi H.N. tutuklanmıştı.

Yorumlar