YSK'nin Yerel Seçim Kararı Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Yerel Seçimleri için aday listelerinin teslim süresini belirledi. Aday listeleri, 20 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar il ve ilçe seçim kurullarına verilmeli.

Google Haberlere Abone ol
YSK'nin Yerel Seçim Kararı Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamada, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Yerel Seçimler öncesinde, aday listelerinin teslim edilmesiyle ilgili önemli bir karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu karara göre, tüm siyasi partiler ve bağımsız adaylar, aday listelerini en geç 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar ilgili seçim kurullarına teslim etmek zorundalar. 

SİYASİ PARTİLERİN ADAY LİSTELERİ

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkan adayları ve meclis üyelikleri için listelerini ilçe seçim kurullarına iletecekler.

Büyükşehirlerde ise, bu süreç biraz farklı işleyecek. Büyükşehir belediye başkan aday listeleri, siyasi parti il başkanlıkları tarafından il seçim kurullarına verilecek.

BAĞIMSIZ ADAYLAR İÇİN KOŞULLAR

Bağımsız aday olmak isteyen kişiler için ise farklı bir prosedür bulunuyor.

Bağımsız adaylar, 7.228 Türk Lirası tutarındaki seçim harcını mal sandığına yatırmalı ve bu işlemin makbuzunu dilekçelerine eklemeliler.

Daha sonra, bu belgelerle birlikte yine 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar il veya ilçe seçim kurullarına başvuruda bulunabilecekler.

 

Yorumlar