YSK Başkanı Yener'den asılsız iddialara tepki

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Yener, seçim öncesinde bir kez daha ortaya atılan "ölü seçmen, fazla seçmen" iddialarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
YSK Başkanı Yener'den asılsız iddialara tepki

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yener, seçim hazırlıkları ve seçmen kayıtlarıyla ilgili mevcut durumu değerlendirdi.

SEÇMEN KAYITLARINDA TİTİZLİK

YSK Başkanı, seçmen kayıtları ve oy kullanım süreçleri hakkında konuştu. Başkan Yener, "Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algıların gerçeği yansıtmadığını" belirtti. Ayrıca, bir kişinin seçmen kayıtlarının 9 farklı bilgiyle kontrol edildiğini ifade etti. Bu açıklama, seçmen kayıtlarının doğruluğu ve güvenilirliği konusunda yapılan titiz çalışmaları vurguluyor.

SEÇSİS'İN GÜVENLİĞİ VE TESTLERİ

Başkan Yener, seçim günü kullanılacak olan SEÇSİS sisteminin detaylarına da değindi. SEÇSİS'in, verilerin girildiği güvenli bir ağda hizmet verdiğini ve "yerli ve milli donanımlı" olduğunu belirtti. Ayrıca, bu sistemin bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçirildiğini ifade etti.

 

Yorumlar