YSK 91 bin seçmeni kara listeye aldı

Yüksek Seçim Kurulu dün itibariyle seçmen listelerini kesinleştirdi. Hile ve kaydırma yaptıkları tespit edilen 91 bin seçmenin oy verme işlemleri iptal edildi. YSK Başkanı Sadi Güven tarafından daha önce 54 bin olarak açıklanan sayı 91 bine çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
YSK 91 bin seçmeni kara listeye aldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerini dün itibarıyla kesinleştirdi. YSK Başkanı Sadi Güven’in bir hafta önce 54 bin olarak açıkladığı oy kullanmasına izin verilmeyen seçmen sayısı 91 bine çıktı. Seçmen kütüklerinin kesinleşmesi nedeniyle artık bu itirazlar da incelenmeyecek. Kaydırma ve hile yaptıkları belirlenen 91 bin kişi seçimlerde oy kullanamayacak.

SAHTE SEÇMEN MUHTAR ÇIKTI

YSK seçmen taşıma, boş binada seçmen kaydı yapılması gibi çok sayıda itiraz ve şikâyet dosyası inceledi. Birbirinden ilginç örneklere rastlandı. Dosyaların birinde, ‘kaydırma seçmen’ diye itiraz edilen kişinin, 20 yıldan beri o mahallede yaşayan muhtar olduğu saptandı. Bu kişinin yeniden muhtar adayı olduğu ve rakibinin şikâyeti üzerine incelemeye alındığı ortaya çıktı, itiraz YSK tarafından reddedildi.

Bir başka dosyada, bir şehirden 5 ayrı evden aynı ilçeye 20 kişinin kaydının alındığı ve bu 20 kişi için aynı ikamet adresinin gösterildiği ortaya çıktı. Muhtar seçimleri nedeniyle yapılan akraba transferi iptal edildi ve bu kişilerin oy kullanmaları donduruldu. Başka bir dosyada ise “Tek evde 30 kişi yaşıyor” diye yapılan itiraz incelendi. Tek ev olarak görülen binanın, 6 dairelik bir apartman olduğu ve kat mülkiyetine geçilmediği için tek ev görüldüğü belirlendi. Seçmenlerin de uzun yıllardan beri orada yaşayan kat malikleri olduğu saptandı ve itiraz kabul edilmedi.

Yorumlar