YRP'den istifa eden Pamukçu AK Parti'ye katıldı

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Suat Pamukçu, AK Parti'ye katıldı. Pamukçu'nun rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat kendisi taktı. Pamukçu, YRP'nin FETÖ'cülerle dolduğunu belirterek istifa etmişti.

Google Haberlere Abone ol
YRP'den istifa eden Pamukçu AK Parti'ye katıldı

İstanbul'da düzenlenen "Yeniden İstanbul Mitingi"nde, Yeniden Refah Partisi'nden ayrılarak AK Parti'ye katılan İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, siyaset sahnesindeki yerini değiştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine AK Parti rozeti takılan Pamukçu'nun bu adımı, iki parti arasında son dönemde yaşanan soğuk rüzgarların ardından dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıktı.

SİYASİ HAYATINDA YENİ BİR SAYFA

Pamukçu'nun, 20 Şubat tarihinde, partisinden istifa etmesi ve ardından AK Parti'ye geçişi, siyasi kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak kaydedildi. İstifa kararını, partisinin kuruluş felsefesinden uzaklaşması olarak açıklayan Pamukçu, bu kararıyla yeni bir siyasi yol çizmeyi tercih etti.

PAMUKÇU'NUN SİYASİ KARİYERİ VE GEÇMİŞİ

1950 yılında Bayburt'ta doğan Suat Pamukçu, eğitimini Erzurum Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Profesyonel hayatına mühendislik ve yöneticilik yaparak başlayan Pamukçu, 20 ve 21. dönemlerde Bayburt Milletvekili olarak meclise girdi. TBMM bünyesinde çeşitli komisyonlarda yer alan ve Fazilet Partisi ile Saadet Partisi'nde önemli görevler üstlenen Pamukçu, Yeniden Refah Partisi'nin kuruluşunda da aktif rol aldı.

"Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim," diyerek istifa gerekçesini açıklayan Pamukçu, yerel seçimlerdeki aday tespit süreçlerinde yaşananlar üzerine bu kararı aldığını ifade etti.

YENİDEN İSTANBUL MİTİNGİ'NİN YANKILARI

AK Parti'nin "Yeniden İstanbul Mitingi", Pamukçu'nun partideki yerini almasıyla beraber siyasi gündemde önemli bir yer tuttu. Cumhur İttifakı ve Yeniden Refah Partisi arasındaki ilişkilerin 31 Mart yerel seçimlerinde bir ayrışma yaşamasının ardından, Pamukçu'nun bu geçişi, iki parti arasındaki dinamikleri de yeni bir boyuta taşıdı.

Yorumlar