Yoshinori Moriwaki kimdir, nerelidir? Aslen nereli? Japon bilim insanı biyografisi?

Yoshinori Moriwaki kimdir, aslen nereli, kaç yaşında sorularının yanıtı araştırılmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında görüşlerine sık sık başvurulan isimler arasında Moriwaki de bulunuyor. Peki, Yoshinori Moriwaki kimdir, aslen nereli?

Google Haberlere Abone ol
Yoshinori Moriwaki kimdir, nerelidir? Aslen nereli

Yoshinori Moriwaki kimdir, aslen nereli, kaç yaşında sorularının yanıtı araştırılmaya devam ediyor. Kahramanmaraş depremi sonrasında görüş ve değerlendirmelerine sık sık başurulan isimler arasında Moriwaki de yer alıyor. Ülkesinin bir deperm ülkesi olması ve deprem konusunda dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip olması onun görüşlerini daha da kıymetli kılıyor.  Peki, Yoshinori Moriwaki kimdir, aslen nereli?

YOSHİNORİ MORİWAKİ KİMDİR?

Yoshinori Moriwaki aslen Japon'dur. 29 yıldır Türkiye'de yaşamını sürdüren deprem uzmanıdır. Moriwaki uzun yıllar Türkiye'deki çeşitli kurumlarda deprem seminerleri verdi. 

KARİYERİ

Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki Malezya' daki Petronas İkiz Kulelerinin ve Japonya' da bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü AKASHI' nin inşaatını yapan Hazama Ando Corporation firmasının İstanbul Şubesi Genel Müdürü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Şubesi Genel Sekreteridir. 

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği adına  Marmaray  ve İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü projelerindeki denetim görevlerinin yanı sıra; 1990 yılında Swiss Otel Projesi YKK Fermuar Fabrikası, Çerkezköy- Honda Otomobil Fabrikası, Şekerpınar- Toyota Fabrikası, Adapazarı- Toyotasa Acil Yardım Hastanesi gibi bilinen projelerde imzası bulunmaktadır. Japon Otomotiv sektörünün Türkiye' de yapmış olduğu yatırımların hemen hemen hepsinde görev almıştır. 

DEPREM DEĞERLENDİRMESİ

Moriwaki, iki deprem arasında bağlantı olabileceğini ancak bunun bir süre sonra anlaşılacağını söyledi.

Habertürk yayınına katılan Moriwaki, "Bu genel olarak Türkiye'de de, Güney Amerika'da da oluyor. Yavaş yavaş büyüklüğü azalmaya başlayacak. Bazen 1 ay sürüyor. Şimdiden bunu söylemek mümkün değil" dedi.

Yorumlar