Yerli WhatsApp'ı devlet yapıyor

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında yerli WhatsApp gündeme geldi. Ulaştırma Bakanı'nın sunduğu projeyi PTT'nin yürütmesi bekleniyor. Proje ile WhatsApp ile yapılan bütün işlemlerin altyapısı daha güvenli bir uygulama ile yapılması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yerli WhatsApp'ı devlet yapıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Akıllı cep telefonları üzerinden mesajlaşma, veri paylaşımı ve grup kurma imkanı sunan WhatsApp'ın yerli versiyonu için PTT yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Proje Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında günmede geldi.

Toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, PTT Genel Müdürlüğünce geliştirilen haberleşme sistemi hakkında bilgi verdiğine işaret eden Bozdağ, bilgi güvenliği kapsamında milli çözüm olan, güvenli iletişim konusunda dışa bağımlılığı gideren, milli mühendislik imkanlarıyla geliştirilen, anlık mesajlaşma, anlık grup mesajlaşması, sesli ve görüntülü görüşme, fotoğraf, video, konum ve dosya paylaşımını tek bir platformda güvenli bir altyapıyla sağlayan, kurumların kendi güvenli ağları ve sunucularında çalışan yeni bir haberleşme sisteminin tanıtımının yapıldığını ifade etti.

Bozdağ, milli haberleşme uygulaması PTTMessenger'a ilişkin, şunları söyledi:

"Bu, bir nevi WhatsApp'ın yerli ve milli olanıdır. Yüzde 100 yerli ve milli bir yazılım. Kamu kurumları bunu kullanacak, daha sonra vatandaşların kullanımına açılacak. Herhangi bir veri, sunucuda depolanmadığı için bu verilere ulaşmak mümkün olmayacaktır. WhatsApp'tan daha güvenli bir sistem geliştirildi. Bunun ilk uygulamasını da Sayın Başbakanımız Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten 2. Ordu Komutanımızla görüntülü Bakanlar Kurulu'nda konuştu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler hakkında bilgi aldı, Mehmetçiğimize ve komutanlarımıza başarı diledi. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Önemli bir değişim, önemli bir gelişme."

Yorumlar