Yeni gururumuz "Abdülhamid" ilk seferine çıkıyor

Türkiye'nin Akdeniz'deki gaz ve petrol arama faaliyetlerinde bulunacak yeni sondaj gemisi Abdülhamid, düzenlenen törenle ilk seferine çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeni gururumuz "Abdülhamid" ilk seferine çıkıyor

Türkiye'nin denizlerdeki gücüne yeni bir isim daha katılıyor. Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamit Han, bugün Mersin Taşucu Limanı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk seferine uğurlanıyor. Erdoğan çalışmaları önce havadan inceledi daha sonra gemiye geçerek yetkililerden brifing aldı.

Yavuz, Fatih ve Kanuni gemilerinden sonra "Mavi Vatan"ın en güçlüsü olarak gösterilen Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, ilk görev yerine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle uğurlanıyor.

Mersin'deki tören için Cumhurbaşkanı Erdoğan da bölgeye gitti. Çalışmaları önce havadan helikopterle inceleyen Erdoğan, daha sonra gemiye geçerek görevlilerden bilgi aldı.

Öte yandan Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'da, "Mavi Vatan"daki görevi için hazırlıklar tamamlandı. Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından adı Abdülhamid Han olarak açıklanan, Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak sondaj gemisinde çeşitli çalışmalar yapıldı. Yaklaşık 2,5 ay Taşucu Limanı'nda kalan Abdülhamid Han sondaj gemisinde bu süreç içerisinde bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları gerçekleştirildi.

MAVİ VATAN'IN EN GÜÇLÜSÜ

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemi olma özelliğini taşıyor.

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi; 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğine sahip.


 

Yorumlar