Yeni bir canlı türü bulundu

Kuzey Denizi'nde, Hollanda açıklarında ilk defa görülen bir canlı türü bulundu

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir canlı türü bulundu

Geçtiğimiz günlerde, Kuzey Denizi'nde, Hollanda açıklarında balık avlayan balıkçıların ağına çift başlı bir balina yavrusu takıldığı ifade edildi. Balığı gören bütün balıkçılar şaşkınlık içinde kalarak hemen bu canlıyı fotoğraflamaya koyuldu.  Konu ile ilgili yapılmış olan araştırma sonucunda ise aslında iki balina olduğu, balina yavrularının yapışık bir şekilde dünyaya geldiği öne sürüldü. Aynı vücudu paylaşan iki başlı birer balina olarak kayıtlara geçmeyi başardı.

Balina yavrularının gelen bilgilere göre ölü olarak doğduğu ve doğumdan hemen sonra öldüğü tahmin ediliyor. Vahşi yaşamda bulunan canlılarda yapışık ikizler olayı şimdiye kadar çok az görülen bir durum olarak göze çarpıyor. Balinalar hakkında yapılan incelemelerde şu zaman kadar kayda geçen ilk çift başlı balina yavrusu olduğu belirtilirken,  daha çok araştırma yapılabilen yunuslarda bile daha önce böyle bir olaya rastlanılmadığı aktarıldı.

Bulunan balina yavrularını inceleme altına alan uzmanların, balinaların kafalarının çok müthiş bir forma sahip olduğu açıklamasında bulunmuş durumda. Çit başlı balinaları bulan ve ilk defa fotoğraflayan Henk Tanis isimli balıkçı olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar