Devasa bir göktaşı Dünya'yı teğet geçecek

Neredeyse bir şehir büyüklüğünde olduğu tahmin edilen devasa bir göktaşı Dünya'yı teğet geçecek.

Google Haberlere Abone ol
Devasa bir göktaşı Dünya'yı teğet geçecek

NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı tarafından yapılan açıklamaya göre, "şehir katili" lakabıyla anılan bir asteroid, bugün Dünya'ya yaklaşık 3 milyon kilometre mesafeden geçecek. Bu uzay kayasının, yaklaşık 271 metre genişliğinde olduğu ve saatte 65 bin kilometre hızla ilerlediği belirtiliyor.

POTANSİYEL TEHLİKE: "ŞEHİR ÖLDÜRÜCÜLER"

Bu büyüklükteki asteroidler, uzmanlar tarafından bazen "şehir öldürücüler" olarak adlandırılıyor. Eğer Dünya'nın yerleşim bölgelerine çarpma durumu olsaydı, bütün bir şehri yok etme kapasitesine sahip olacakları vurgulanıyor. Ancak bu seferki geçiş, gezegenimiz için herhangi bir tehlike arz etmiyor.

GÖZLEM İMKANI SINIRLI

Asteroitin, teleskop olmadan görülemeyecek kadar küçük ve uzak olacağı kaydediliyor. Astrofizikçi ve Sanal Teleskop Projesi'nin bilimsel direktörü Gianluca Masi, bu uzay taşının çıplak gözle görülebilen en sönük yıldızlardan yaklaşık 10 bin kat daha sönük olacağını ifade etti.

ASTEROİD 2008 OS7'NİN YÖRÜNGESİ

Asteroid 2008 OS7, her 962 günde bir Güneş'in etrafında dönüyor. Dünya'nın yanından geçtikten sonra Güneş Sistemi boyunca oval şekilli yolculuğuna devam edecek. Bu dikdörtgen şeklindeki yörünge, asteroitin Dünya'ya her yaklaştığında gezegenimize olan mesafesinin önemli ölçüde değiştiğini gösteriyor.

Yorumlar