Yasin Ekrem Serim kimdir, kimin oğlu, babası kimdir, kaç yaşında, nerelidir?

Yasin Ekrem Serim Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandıktan sonra biyografisi veya özgeçmişi merak konusu oldu. Eski Başbakanlık Müşavirlerinden Maksut Serim'in oğlu Yasin Ekrem'in düğün törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Yasin Ekrem Serim kimdir, kimin oğlu, babası kimdi

Dışişleri Bakanlığına yapılan en son atamayla gündeme gelen Yasin Ekrem Serim, bakan yardımcısı oldu. Eski başbakanlık muşavirlerinden Maksut Serim'in oğlu olan Yasin Ekrem Serim'in babası kim, kimin oğlu, kaç yaşında, nereli? İşte Yasin Ekrem Serim biyografisi: 

Serim, 15 Ekim 2022 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. 

Dışişleri Bakanlığı Teşkilatında Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğünde uzun yıllar görev alan ve 2 yılı aşkın süredir Dışişleri Bakanlığı Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü görevinde bulunan Yasin Ekrem Serim, Dışişleri Bakan Yardımcılığına atandı.

YASİN EKREM SERİM KİMDİR?

Yavsin Ekrem Serin, Girne Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünden mezundur.

Serim, İngiltere’de University of Westminister’da Uluslararası İşletme Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı, Harvard Kennedy School Müzakere ve İletişim Teknikleri eğitim programlarına katıldı.

Yasin Ekrem Serim kimdir, kaç yaşında, nereli
Yasin Ekrem Serim'in düğün törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da katılmıştı

 

Serim bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde New York’da Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, Avrupa Birliği Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bürokraside farklı alanlarda görev aldı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Serim, evli ve 2 çocuk babası.

YASİN EKREM SERİM KİMİN OĞLU, BABASI KİM?

Yasin Ekrem Serim, eski Başbakanlık Müşavirlerinden Maksut Serim'in oğludur.

MAKSUT SERİM KİMDİR?

Maksut Serim bankacılık kökenli bir isimdir. Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi. 1955 yılında İzmit’te doğdu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı.

Serim, 1977-1998 yıları arsında Vakıfbank’ta Memur, Şef, Amir, Müdür Yardımcısı, Müdür ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2003-2016 yılları arasında Başbakanlık bünyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Başbakanlık Başmüşavirliği görevlerini yürüttü.

Bir dönem Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini yürüten Maksut Serim, daha sonra Türkiye Halk Bankası AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

 

Yorumlar