Yasağın neden son anda duyurulduğu açıklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağını son dakika açıklamasını eleştirenlerin bilmedikleri konuyu açıkladı. Bakan Soylu, yasağı erken açıklayan ülkelerdeki örnekleri hatırlatarak, marketlerin yağmalanacağı ihtimali bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yasak erken ilan edilseydi neler olurdu?

Türkiye dün akşam ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte koronavirüs ile mücadelede yeni bir aşamaya geçti.

Bu kapsamda 31 ilde dün akşam sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ancak yasağın son dakikada açıklanması, hükümeti eleştirmek için fırsat kollayanları harekete geçirdi.

Birçok kesimden eleştiriler geldi. Ancak eleştirenlerin birçoğunun bilerek ya da farkın olmayarak atladığı bir konu vardı.

Yasak erken ilan edilseydi neler yaşanırdı? Bu sorunun cevabını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi.

İşte Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Süleyman Soylu'nun ağzından sokağa çıkma yasağının son dakikada açıklanmasını nedeni:

“Yasak kararını açıklayan ülkelerin hangi saatte aldıklarını hatırlıyor musunuz? Tecrübe önümüzde, erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı? Yağmalarcasına marketlerden tuvalet kâğıtlarına, gıda malzemelerine nasıl hücum edildiğini bir hatırlayın. Böyle bir ortam çok daha mı iyi olurdu, yoksa daha mı kötü olurdu?”

İTALYA'DA NELER OLMUŞTU?

İtalya'da sokağa çıkma yasağı vakanın ilk görüldüğü ülkenin kuzey bölgesindeki 11 kasabada 23 Şubat’ta uygulama kararı alınmıştı.

Üç gün önce kararını açıkladığı andan itibaren bu kasaba ve çevresinde süpermarketlere günler boyu akın başlamış, insanlar tereklerdeki malları tüketmişti.

Kararın içinde marketlerin, eczanelerin, fırınların kapatılmasının bulunmadığının belirtilmesine, gıda ürünlerinin rahatlıkla alınabileceği vurgulanmasına karşın gıda alışverişine olan akın devam etmişti.

 

Yorumlar