Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadardır?

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar, sorusu Türkiye'ninn 31 ilinde sokağa çıkma yasağı gelmesinden sonra son derece önem kazandı. İşte sokağa çıkma yasağı cezası hakkında merak edilenler:

Google Haberlere Abone ol
Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadardır?

Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar sorusu İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Nisan 2020 tarihinde alınan 31 şehirde sokağa çıkma yasağı kararından sonra son derece önem arz etmeye başladı. Çünkü, sokağa çıkma yasağı olduğu halde sokağa çıkanlara belli bir ceza kesiliyor. Peki, bu cezanın miktarı nedir? İşte sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar sorusunun cevabı:

1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu’nun 3’üncü maddesinde, sıkıyönetim komutanının yetkilerini düzenleyen madde şöyledir:

Madde 3/l. “Sokağa çıkmayı kayıtlamak ve yasaklamak ve gerektiğinde sivil savunma tedbirlerinin tümünü veya bir kısmını aldırmak;”

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor

(Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi; Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250 Türk Lirasından 1000 Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.) maddesi de bulunuyor.

Detaylar Geliyor...

 SAĞLIK BAKANLIĞI ÖNERDİ: İŞTE EVDE MASKE YAPMA TEKNİĞİ

 

Yorumlar