Yarın okullar tatil mi bazı illerde eğitime kar engeli

28 Kasım okullar tatil mi, hangi il veya ilçelerde yarın okullar tatil? Türkiye genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde eğitime ara verilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bazı illerde okullara kar engeli

Yarın bazı illerde okullar tatil. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika hava durumu raporuna göre, Türkiye'nin 67 ilinde sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı. Bu gelişme, veliler ve öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle yarın için planlanan olumsuz hava koşulları, eğitim faaliyetlerini doğrudan etkileyebilir.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ HANGİ İLLERDE?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan illeri açıkladı. Bu illerde, sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Bu durum, eğitim faaliyetlerine ara verilmesine yol açabilir. İşte, turuncu kod verilen iller: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN ÖNEMLİ UYARILAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ülke genelinde beklenen olumsuz hava koşullarına dair uyarılarda bulundu. Yerlikaya, özellikle turuncu uyarı verilen illerde yaşayan vatandaşları, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Erzurum'da, Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Hatay'ın İskenderun ilçesinde de sahildeki bölgelerin fırtınada sular altında kalması nedeniyle dört okulda eğitime ara verildi. İskenderun Kaymakamı Mehmet Sefa Demiryürek tarafından yapılan açıklamaya göre, sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi, Hanifi Uysal Ortaokulu ve İnönü Ortaokulu'nda eğitime ara verilecek.

Yorumlar