Yarın okul var mı son dakika kar tatili uzayacak mı 21 Mart 2022 günü tatil mi, açıklama var mı?

Yarın okul var mı son dakika kar tatili uzayacak mı 21 Mart 2022 günü tatil mi, açıklama var mı, İstanbul Valiliği veya diğer illerin valiliklerinden herhangi bir açıklama geldi mi?

Google Haberlere Abone ol
Bazı illerde okullara kar tatili

Yarın okul var mı son dakika kar tatili uzayacak mı 21 Mart 2022 günü tatil mi, açıklama var mı, açıklama var mı, İstanbul Valiliği veya diğer illerin valiliklerinden herhangi bir açıklama geldi mi? İstanbul'da Cuma günü itibariyle başlayan yoğun kar yağışı Türkiye genelinde devam ediyor. İstanbul ve çevre illerde de aralıklarla yoğun kar yağışı görülüyor. Son olarak pazar akşamı yoğun bir kar yağışı görüldü. Kent genelinde etkili olan kar yağışı haliyle Yarın okul var mı son dakika kar tatili uzayacak mı 21 Mart 2022 günü tatil mi, açıklama var mı? sorularını gündeme getirdi. 

Pazartesi okul var mı son dakika 21 Mart 2022 günü
20 Mart Pazar günü yoğun karlı görünüyor

 

İstanbul'da Cuma günü başlayan ve hala devam eden kar yağışı nedeniyle sadece ilk gün okullar tatil edilmiş, engelli ve hamile çalışanlar idari izinli sayılmıştı. Kamu çalışanları ise çalışmaya devam etmişti. Neyse ki Cuma günü ciddi bir sorun ile karşılaşılmadı, kar yağışı beklenenin altında kaldı. 

Pazartesi okul var mı son dakika 21 Mart 2022 günü
Pazartesi günü ise kar yağışının etkisini düşürmesi ve yağmurlu hava bekleniyor

 

Pazar günü yani 20 Mart Pazar günü ise gece saatlerinde çok ciddi bir kar yağışı başladı. İl genelinde etkili olan kar yağışı yeri de tutmaya başladı. Hal böyle olunca okulların ve kamu kurumlarının durumu gündeme geldi. 

İstanbul Valiliğinden şu ana kadar Pazartesi günüyle alakalı herhangi bir açıklama veya mesaj yok. 

Açıklama gelmesi halinde buradan son dakika haberiyle sizlerle paylaşılacaktır. 

Kar yağışı salı günü Türkiye genelinde etkisini kaybediyor

 

KAR YAĞIŞI İSTANBUL'DA YOLLARI TIKADI

İstanbul Sultangazi'de, etkili kar yağışı nedeniyle Habibler-Arnavutköy yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Arnavutköy istikametinde ilerleyen araçlar, yoğun kar yağışı dolayısıyla Habibler mevkisindeki yokuşu çıkmakta zorlandı.

Çok sayıda araç yolda kalınca uzun kuyruklar oluştu.

Bazı araçlar ters yöne dönüp yola devam ederken, kimi sürücüler de yardımlaşmayla araçları iterek yokuştan çıkmasını sağladı.

Bu sırada bir sürücü de yolda drift yaptı.

Kağıthane Gültepe Mahallesi'nde yoğun yağış nedeniyle yollar karla kaplandı. Sürücüler rampadan inişte zorlanırken, bazı araçlar da yolda kaldı. Kaygan zemin nedeniyle araçların ilerlemekte güçlük geçtiği görüldü.

Beyoğlu Sültüce Mahallesi'nde de ara sokaklar karla kaplandı. Yoğun yağış bölgedeki etkisini sürdürüyor.

Zeytinburnu'nda ise yoğun kar yağışı ve kaygan zemin araçların güçlükle ilerlemesine neden oldu. Öte yandan D-100 kara yolu Haramidere mevkisinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Çekmeköy Madenler mevkisinde trafikte seyreden araçların sürücüleri yoğun sağanak nedeniyle zor anlar yaşıyor. Sancaktepe-Kartal bağlantı yolunda seyreden sürücüler de karla kaplanan yolda güçlükle ilerliyor. Etkili yağış nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü gözleniyor.

Sultanbeyli'de yoğun yağış ve kaygan zemin nedeniyle araçların güçlükle ilerlediği, bir aracın da kaydığı görüldü.

Pendik-Tuzla istikametinde seyreden bir araç da kaygan zemin nedeniyle kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı.

Kar yağışı birçok ilçede aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. 

21 MART 2022 PAZARTESİ GÜNÜ İÇİN TATİL İLAN EDİLEN İLLER 

Yoğun kar yağışı nedeniyle 21 Mart 2022 Pazartesi günü tatil ilan edilen iller şöyle: 

KARS

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden kardan dolayı tüm okulların yarın tatil edildiği, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Kafkas Üniversitesinde eğitime kar engeli

Kars'taki yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kafkas Üniversitesinde eğitime yarın ara verildi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, yaptığı yazılı açıklamada, kent genelinde olumsuz hava koşullarının devam ettiğini belirtti.

Kapu, hava muhalefeti nedeniyle üniversite yönetiminin 21 Mart Pazartesi günü eğitim-öğretime ara verdiğini bildirdi.

DÜZCE

Düzce'de kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Vali Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre bölgede beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle kent genelinde eğitim ve öğretime yarın bir gün ara verildiğini duyurdu.

Atay ayrıca, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verildiğini kaydetti.

BOLU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarından dolayı il genelinde resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul ve ortaokullar, liseler, rehabilitasyon merkezleri, halk eğitimi merkezlerinde eğitim öğretime ara verileceğini duyurdu.

Ümit, ayrıca, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verildiğini bildirdi. 

ARDAHAN

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, AA muhabirine, kent genelinde devam eden yoğun kar ve tipinin ulaşımı aksattığını söyledi.

Karın kent genelinde şiddetini arttırdığını belirten Bulut, "Bu yüzden il ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitime yarın ara verdik." dedi.

GİRESUN

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Dereli ve Güce ilçelerinde tüm okullarda 21 Mart Pazartesi yüz yüze eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, merkez, Bulancak, Çanakçı, Doğankent, Espiye, Keşap, Piraziz, Tirebolu ev Yağlıdere ilçesinde köy okullarının  tatil edildiği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise idari izinli sayılacağı ifade edildi.

SİİRT

Pervari Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe genelinde kar yağışının yoğun şekilde etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda ilçe genelinde 21 Mart Pazartesi günü için eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar