Yangına ilk 5 dakikada müdahale büyük kayıpları önler

Securitas İtfaiye Hizmetleri, yangına ilk 5 dakikada müdahalenin önemine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Yangına ilk 5 dakikada müdahale büyük kayıpları önler
Securitas İtfaiye Hizmetleri, yangınlara ilk 5 dakika içerisinde yapılan müdahale ile büyük kayıpların önüne geçmenin mümkün olduğunu bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Securitas bünyesinde yer alan ve özel şirketlere itfaiye hizmetleri sağlayan Securitas İtfaiye Hizmetleri, yangınla mücadelenin yanı sıra risk analizi, teknik hizmetler, proje ve teknik dökümantasyan hizmetleri sunuyor.

Securitas İtfaiye Hizmetleri Genel Müdürü Uğur Yertut, yangınlarda oluşan kaybın yatırım kaybının çok ötesine geçtiğini belirterek, "Tabii ki önceliğimiz can kaybının olmaması. Öte yandan işletmelerde meydana gelen en küçük yangın bile iş sürekliliğinde ciddi aksamalara neden olabiliyor. Üretimin durması, pazar gücünün kaybedilmesi hatta marka değerinin kaybına kadar giden süreçler söz konusu." dedi.

Uğur Yertut, Securitas olarak yangın risk analizinden projelendirmeye, müdahaleden teknik hizmetlere kadar işletmelerin bu konudaki tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.
İtfaiye hizmetleriyle güvenlik sektöründe etkin çözümler sunan Securitas'ın İtfaiye ve Acil Kurtarma Timi, meslek yüksekokulu, sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü mezunları ile temel itfaiye eğitimi almış çalışanlardan oluşuyor. Bu hizmetle işletmenin ihtiyacına göre tesiste tam teşekküllü bir itfaiye ekibi kuruluyor.

Multi Rol Hizmetleri kapsamında ise temel itfaiyeci eğitimini tamamlayan güvenlik görevlileri herhangi bir yangın durumunda kendisine tahsis edilmiş ekipmanlarla vardiyasındaki itfaiyeciye yardıma gidiyor.

Securitas İtfaiye Hizmetleri ile tahsis edilmiş eğitimli kadro kamu itfaiyesi gelinceye kadar sınırlı olarak yangının büyümesinin önlenmesini ve söndürülmesini sağlıyor.

Yorumlar