Yalı Çapkını İfakat kimdir? İfakat Halis Ağa'nın nesi olur? Gülçin Santırcıoğlu biyografisi

Yalı Çapkını İfakat karakteri dizinin en çok dikkat çeken isimlerinden, Halis Ağa'nın genç yaşta hayatını kaybetmiş biricik oğlunun dul kalmış karısı, Orhan'ın ise yengesidir. İfakat karakterinin kim tarafından canlandırıldığı merak ediliyor. Yalı Çapkını İfakat kimdir? İfakat Halis Ağa'nın nesi?

Google Haberlere Abone ol
Yalı Çapkını İfakat kimdir? İfakat Ağa'nın nesi?

Yalı Çapkını İfakat'ın kim ve Halis Ağa'nın nesi olduğu konuları uzun zamandır merak ediliyor. Konağın dul kadını olan İfakat, aynı şekilde dul kalmış Halis Ağa ile aynı evi paylaşması seyircinin aklına türlü soruları getiriyor. Dizide genç yaşta dul kalmış, evin hanım ağası olarak ilan edilmiş ancak dul kaldığı için itilip kakılan bir pozisyonda olan İfakat hayatı ve kişiliğiyle dikkat çekiyor. Yalı Çapkını İfakat kimdir? Yalı Çapkını İfakat Halis Ağa'nın nesi olur? Gülçin Santırcıoğlu biyografisi

Gülçin Santırcıoğlu, şu sıralar aynı anda iki dizide birden en çok konuşulan isimler arasında yer alan nadir sanatçılardandır. Çünkü aynı anda hem "Yalı Çapkını" dizisi hem de "Andropoz" isimli Netflix orijinal dizisinde rol alıyor. Her ikisi dizinin de şu anda çok izlenenler listesinde olması ise ünlu oyuncu için önemli bir kazanım olarak değerlendirilebilir.

Gülseren Budayıcıoğlu'nun eserinden uyarlanan Yalı Çapkını dizisinde en dikkat çeken karakterlerden biridir İfakat. Konakta kimseye yaranamayan, eşi olmadığı için ortada kalan, ağanın gölgesi altında ailenin diğer bireylerine yaranmaya çalışan İfakat, aynı zamanda ailenin bütün işlerine de koşan biridir. En son başrol karakterinin uygun bir gelin ile evlendirilmesi görevi bile kendisine verilir. 

YALI ÇAPKINI İFAKAT HALİS AĞANIN NESİ OLUR?

Eserin aslında öyle olup olmadığını bilmediğimiz bir diğer özelliği ise, evin büyük oğlu Orhan ile yasak ilişki yaşıyor olmasıdır. Dizi senaryosunda verilen imalara göre Halis Ağa'nın da ondan faydalandığı düşünülüyor. 

Korhan ailesinin dul kalmış büyük gelini. Çok genç yaşta Halis Ağa'nın uygun görmesiyle yalıya gelin olarak gelmiştir. Daha yirmili yaşlarının başında bir trafik kazası sonucu hem kocasını hem de karnındaki bebeğini kaybetmiştir.

İfakat kim, Yalı Çapkını İfakat kim oynuyor?
İfakat kim, Yalı Çapkını İfakat kim oynuyor?

 

Üstüne kayınvalidesinin de kalbi bu yaşananlara dayanamamış ve aile peş peşe acı kayıplar yaşamıştır. Halis Ağa, oğlunun emaneti olarak gördüğü İfakat'in yaralarını sarmış onu yalının hanımı olarak konumlandırmıştır. İfakat, ailenin çıkarlarını her şeyden ve herkesten önemli görür. Korhan soyadına leke gelmemesi için, yapabileceklerinin sınırı yoktur.

YALI ÇAPKINI İFAKAT (GÜLÇİN SANTIRCIĞLU) KİMDİR?

İfakat karakterini dizide Gülçin Santırcıoğlu isimli oyuncu canlandırıyor.

Daha önce birçok dizide karşımıza çıkan oyuncunun bu dizideki profesyonel oyunculuğu da yine öne çıkıyor. 

Hercai, Diriliş Ertuğrul, Gülpare dizileri de yine onun oynadığı dizilerdendi.

Hercai, Oyunbozan, Elveda Rumeli, Sensiz Yaşamama, Kara Ekmek dizilerinde başrol karakterlerinden biriydi.

Gülçin Santırcıoğlu 1977'de İzmir'de doğdu.

Türkiye onu ilk olarak Elveda Rumeli dizisiyle tanımıştı. Bu diziyle ünlenen Santırcıoğlu daha sonra birçok dizide yardımcı oyuncu pozisyonlarında oynadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Şan Bölümünde eğitim aldı. Oyunculuk kariyeri ile birlikte çeşitli gruplarda solistlik ve Ruhi Su Kültür Sanat Vakfında şan hocalığı yaptı.

Oynadığı ilk sinema filmi olan Türev, 2005 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazandı. Bu filmde oynadığı Süreyya rolü ile 13. ÇASOD ödüllerinde "Umut Vadeden Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Bir klasik hâline gelen Elveda Rumeli dizisindeki Hatice rolü ülke çapında tanındı. 2007 yılında yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta, Süt, Bal üçlemesinin ilk filmi olan Yumurta filminde Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy ve Ufuk Bayraktar ile birlikte rol aldı.

Film ulusal ve uluslararası çeşitli festivallerde ödüller aldı. 2008 yılında başrollerini Kaan Keskin ile paylaştığı üçüncü sinema filmi olan İki Çizgi, 65. Venedik Film Festivali ve 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali dâhil olmak üzere 30'un üzerinde ulusal ve uluslararası festivale katıldı.

Sonrasında çeşitli sinema ve dizi film projelerinde yer aldı. 2012 yılında Badem grubunun "Badem ve Konukları" albümünde "Ala Gözlerini Sevdiğim Dilber" şarkısını seslendirdi. 2013 yılında Roterdam Altın Lale Film Festivali'nde jüri üyeliği de yapan oyuncu son olarak Kara Ekmek ve Oyunbozan adlı dizilerde rol almıştır.

Yalı Çapkını oyuncuları arasında en dikkat çeken isimler arasında yer alan İfakat, çaresiz ve bir şekilde esir durumda kalmış kadınlara bir örnek olarak gösterilebilir.

Yorumlar