Yaklaşık 2 milyon hacı adayı hac kura sonuçlarını bekliyor

Yaklaşık 2 milyon hacı adayı heyecanla kura sonuçlarını bekliyor. Kura sonuçları akşam saatlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesi üzerinden yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Yaklaşık 2 milyon hacı adayı hac kura sonuçlarını bekliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Hac farizasını bu yıl yerine getirmek isteyen 1 milyon 900 bin hacı adayı için Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kuralar çekiliyor. Kura çekimi, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda yapılıyor. Yaklaşık 2 milyon hacı adayı heyecanla kura sonuçlarını bekliyor. Kura sonuçları akşam saatlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yapılan anlaşmayla bu yıl kutsal topraklara Türkiye'den 80 bin hacı adayı gidecek. Geçen yıl bu sayı 59 binde kalmıştı. Kesin kayıtlar ise 10 Mart'a kadar tamamlanacak. 2017 Hac kura sonuçlarına saat 23.00'ten itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Kimler başvuru yapabiliyor

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre kuraya katılabilmek için “İlk Defa Kayıt” yaptıracakların ilgili bankalara (28 Aralık 2016 – 06 Ocak 2017 tarihleri arasında) 20 TL. önkayıt ücreti yatırmış olması gerekiyor. Kayıt yeniletenler; Hac Konaklama türü, Kayıtlı olduğu İl ve ilçesini, İletişim bilgileri ile Kur’a birliktelik işlemlerinde değişiklik yapmak istedikleri taktirde bu işlemlerini 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında Müftülüklerden yaptırmış olmaları gerekiyor. 

Kesin kayıtlar 10 Mart'a kadar yapılacak

Kurada "Kesin Kayıt Hakkı" elde edenler, 27 Şubat-10 Mart tarihlerinde "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecek. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

2017 yılı hac kontenjanları

Türkiye'den 2015 yılında 59 bin kişinin gittiği kutsal topraklara bu yıl, iki ülke arasında yapılan özel anlaşmalar neticesinde 80 bin kişinin gitmesi bekleniyor. 

Şehit yakını ve gazilerin kayıtları

Hacca gitmek için müracaat eden şehit yakını, anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazilerin kendisi ve eşlerinin kayıtları ise 16-24 Mart'ta konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla il müftülüklerinde yapılacak. Hacı adayları 31 Temmuz-26 Ağustos tarihlerinde hac yolculuğuna başlayacak ve 5 Eylül'den itibaren de dönüşe geçecek. Son hac kafilesi ise 30 Eylül'de yurda dönecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerinde nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek. Kur’a çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanana vatandaşlarımızın, “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgeleri cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerinden, özellikle cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

Yorumlar