Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi ne anlatıyor

Türkiye'nin severek takip ettiği kanal TRT 1'de bugün akşam yeni dizi olarak yayınlanacak Ya İstiklal Ya Ölüm ne anlatıyor? Oyuncu kadrosu nasıldır, sorularının cevapları merak ediliyor ve cevapları haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi ne anlatıyor

Türkiye'nin severek takip ettiği kanal TRT 1'de bugün akşam yeni dizi olarak yayınlanacak Ya İstiklal Ya Ölüm konusu nedir, oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor?

Ya İstiklal Ya Ölüm Konusu :

İstanbul’un İtilaf devletlerince işgalinin yaşandığı 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi arasındaki altı haftalık tarihsel süreci anlatacak olan dizi, Milli Mücadele ruhunu ekrana taşıyacak.

Dizinin yayınlanan afişinde Mustafa Kemal karakterine hayat veren İlker Kızmaz, Topkapılı karakterine hayat veren Birkan Sokullu, Mehmet Akif karakterine hayat veren Mehmet Özgür, Halide Edip karakterine hayat veren Dolunay Soysert, Ali Fuat Paşa karakterine hayat veren Osman Sonant, İhsan Pere karakterine hayat veren Rıza Kocaoğlu, Galip karakterine hayat veren Hilmi Cem İntepe ve Nazan karakterine hayat veren Melis Sezen yer alıyor.

16 Mart 2020 günü yayımlanacak dizinin ilk bölümünde; İtilaf devletlerince işgale uğrayan İstanbul’un işgal günü ve sonrasındaki günlerde yaşadığı süreç ile Türk halkının işgal karşısında tek vücut olması anlatılacak.

Milli Mücadele konusunu taşıyan bu dizide Mustafa Kemal karakterini İlker Kızmaz oluyor. 

Daha önce Payitaht Abdulhamid dizisinde yer alan İlker Kızmaz şimdi ise Mustafa Kemal karakterini canlandırarak başrol karakter oluyor. 

Yorumlar