WhatsApp'ta hoşa gitmeyecek bir yenilik

WhatsApp 2019'da yeni bir özelliği uygulamaya koymaya hazırlanıyor. WhatsApp kullanıcıları bu özellikten pek hoşlanmayacak.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp'ta hoşa gitmeyecek bir yenilik

Facebook  WhatsApp'ı satın alarak bünyesine kattıktan sonra WhatsApp'ın hiç bir zaman ücretli olmayacağı tahhüdünde bulunmuştu.

En yaygın kullanılan mesajlaşma programlarından biri olan WhatsApp rekor bir cüret mukabilinde Facebook tarafından satın alınmıştı. Çıktığı ilk günlerde WhatsApp ücretli bir şekilde hizmet veriyordu. Facebook tarafından satın alındıktan sonra hiçbir zaman ücretli olmayacağı tahhüdünü verdi.

Fakat uygulamanın yaygın olarak kullanılması, şirketi gelir yolları aramaya itti. WhatsApp 2019 yılında yeni güncelleme ile birlikte uygulamaya reklam ekleme kararı aldı. Kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek bu karar 450 milyon kullanıcının pek hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor.

WAbetainfo tarafından WhatsApp beta kodlarının içinde bulunan yeni bir özelliğe göre Facebook, 450 milyon aktif kullanıcısı olduğu bilinen WhatsApp durum güncellemeleri özelliğinde reklam göstermeye başlayacak. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan ve yalanlanmayan haberlere göre, reklamlı WhatsApp 2019’un ilk aylarında devreye girecek. Platforma reklam yerleştirmek Facebook'un bünyesinde çalışmaya devam eden WhatsApp kurucuların sert bir şekilde karşı çıktığı bir konuydu. 

Facebook ile anlaşmazlık yaşayan kurucular geçtiğimiz dönemde istifalarını sunarak görevlerinden ayrılmıştı. Facebook’taki yaprak dökümü 2017 yılındaki Acton istifası ile başlamış, onun ardından WhatsApp’ın bir diğer kurucusu olan Jan Koum Mayıs ayında gemiyi terk etmişti. 

2014 yılında rekor fiyata WhatsApp’ı Facebook’a satan uygulamanın kurucusu Brian Acton, Facebook’un kullanıcı gizliliği konusundaki politikalarını “Bir seçim yaptım. Kullanıcılarımın gizliliğini sattım ve her gün bu kararın ağırlığıyla yaşıyorum” sözleri ile eleştirmişti. 

Acton Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiasının ardından ‘delete Facebook’ (Facebook’u silin) kampanyasına destek vermişti. 

Yorumlar